Ekran kartına yük binince sistem reset atıyor ama boştayken masaüstünde

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Ekran kartına yük binince sistem reset atıyor ama boştayken masaüstünde

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68315 Yanıtla
    User AvatarSelim Polat
    Katılımcı

aga yardım lütfen furmark testine basıyorum 3. saniyede ekran gidiyo kasa fanları son hız dönüp yeniden başlıyo olay günlüğünde kernel power 41 63 var napcam ben

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #68316 Yanıtla
    User AvatarEmre E.
    Katılımcı

Hocam kardeşim olay görüntüleyicisini aç, sistem günlüklerinde ‘Kernel-Power 41’ yanında BugcheckCode 0 mı yazıyor? Eğer 0 ise sistem mavi ekran vermeden doğrudan 12V akımı kesilmiş demektir.

Reddit r/buildapc ve r/techsupport topluluğunda Kernel-Power 41 BugcheckCode 0 vakalarının %90’ı tam olarak bu 12V kanal düşüşünden kaynaklanır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. PSU’nun marka modeli ne?

Çoklu 12V kanallı ucuz güç kaynakları transient spike (ani tepe akımı) anında OCP/OPP devreye sokup kendini kapatır. OCCT indirip ‘Power’ testini çalıştır, 2 dakikada kapanıyorsa suçlu %99 güç kaynağıdır.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:21’te (BIOS dosyasını yeniden adlandırıp USB’ye atma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    "Uptime: 450 days, 12 hours."
    #68324 Yanıtla
    User Avatardelidci
    Katılımcı

@kemal93 yazdı:
    “Ekran kartına yük binince sistem reset atıyor ama boştayken masaüstünde”

aynı dert geçen ay bende vardı kafayı yicektim ekran kartını garantiye yolladım sorunsuz dediler. meğerse psu’dan gelen pcie kablosu tek kablodan 2 çıkış (pigtail) şeklinde takılıymış.

güç kaynağından ekran kartına 2 ayrı pcie kablosu çekince sorun şak diye çözüldü, kablo bağlantını bi kontrol et derim.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 Samsun (Atakum)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    #68335 Yanıtla
    User AvatarSelim Polat
    Katılımcı

Önerdiğiniz ayarları uyguladım hocam, 1 saattir oyunda test ediyorum ne bir sürücü uyarısı ne de drop var. Yardımlarınız için teşekkürler.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Ekran kartına yük binince sistem reset atıyor ama boştayken masaüstünde konusundaki #68324 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet