ekran kartından tüplü televizyona s video başlayınca siyah beyaz

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › ekran kartından tüplü televizyona s video başlayınca siyah beyaz

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56767 Yanıtla
    Kadirtr
    Katılımcı

Görüntüyü renkli yapabilmek için NVIDIA Denetim Masas?’ndan ‘PAL-B / PAL-G’ seçmek gerekiyormuı. NTSC seçilince Türkiye’deki televizyonlar neden renkleri kaybediyorduı

#56769 Yanıtla
    Ping Magduru72
    Katılımcı

@kadirtr yazdı:
    “ekran kartından tüplü televizyona s video başlayınca siyah beyaz”

Hocam 2003’te dükkana günde 50 kiıi ‘Abi televizyona kablo çektim görüntü siyah beyaz oldu’ diye gelirdi! ?ki sebebi vardı: Birincisi televizyonun kumandasından AV tuşuna iki kere basıp ‘S-Video’ moduna almazlardı veya SCART adaptörünün içine 470 pikofarad mercimek kondansatör lehimleyip o renk sinyalini parlaklıa köprülerdik renk gelirdi.

Phil’s Computer Lab’?n hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüıünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. ?kincisi de NVIDIA ayarlarına girip o Amerikan NTSC ayarını ‘PAL-B Türkiye’ yapmazlardı.

O sarı RCA kablosuyla salona 15 metre kablo çekip ‘Gladyatör’ filmini DivX izlemek o dönemin en büyük zevkiydi!

#56773 Yanıtla
    Rogue__tr
    Katılımcı

@kadirtr yazdı:
    “ekran kartından tüplü televizyona s video başlayınca siyah beyaz”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56778 Yanıtla
    Kadirtr
    Katılımcı

Önerdiğiniz ayarları uyguladım hocam, 1 saattir oyunda test ediyorum ne bir sürücü uyarısı ne de drop var. Yardımlarınız için teşekkürler.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: ekran kartından tüplü televizyona s video başlayınca siyah beyaz konusundaki #56778 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini