ekwb akrilik blok neden çatlar alkol temizliıi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › ekwb akrilik blok neden çatlar alkol temizliıi

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56788 Yanıtla
    ErkanM
    Katılımcı

Sıvı soğutma rezervuarının içini dezenfekte etmek için kolonya döktüm, rezervuarın altı çatladı su akıtmaya başladı bu plastik alkole dayanıksız m??

#56791 Yanıtla
    Overkill_35
    Katılımcı

Kardeşim kimya biliminin en acımasız kurallarından birini 10 bin liralık su bloğunu kurban ederek öğrenmişsin! Olayın adı kimya literatüründe ‘Environmental Stress Crazing’ (ESC.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Çevresel Gerilim Çatlaması) olarak geçer!

Özel sıvı soğutma (Custom Loop) sistemlerindeki o şeffaf, cam gibi parlayan su blokları ve rezervuarlar cam DEĞİLDİR; ‘PMMA’ (Polymethyl Methacrylate / Akrilik / Pleksiglas) adı verilen özel bir polimerdir. Bu bloklar CNC makinelerinde işlenirken ve soğutucu vidaları sıkılırken malzemenin içinde mikroskobik mekanik ‘Artık İç Gerilimler’ (Internal Stresses) hapsolur.

İZOPROPİL ALKOL, KOLONYA VEYA ASETON DEĞDİĞİ ANDA NE OLURı Alkol, akrilik polimer zincirleri arasına sızan agresif bir polar çözücüdür.

O gerilim altındaki polimer zincirlerinin bağlarını mikron düzeyinde çözer. Sen alkollü bezi bloğa değdirdiğin anda, o hapsolmuş iç mekanik enerji bir bomba gibi serbest kalır!

Saniyeler içinde malzemenin içinde binlerce mikroskobik örümcek ağı gibi kılcal çatlak patlar (Crazing)! ‘Çatır’ sesler duyarsın, şeffaf blok bir anda buzlu cama döner ve su basıncını gördüğü anda karpuz gibi yarılarak 500 mililitre suyu doğrudan anakartının ve ekran kartının üstüne boşaltır!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:04’te (The importance of proper mounting orientation for a CPU cooler) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=BbGomv195sk&t=64s

#56794 Yanıtla
    Osman D.
    Katılımcı

@erkan_m yazdı:
    “ekwb akrilik blok neden çatlar alkol temizliıi”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56799 Yanıtla
    ErkanM
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

#56807 Yanıtla
    Bilal1903
    Katılımcı

@erkan_m yazdı:
    “ekwb akrilik blok neden çatlar alkol temizliği”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

#56814 Yanıtla
    Enes34
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: ekwb akrilik blok neden çatlar alkol temizliıi konusundaki #56814 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini