Emule low id yüksek id nasıl yapılır modem port açma

Ana sayfa › Forumlar › Ağ Donanımları, İnternet & Homelab › Modem, Router, Wi-Fi & Ağ Donanımları › Emule low id yüksek id nasıl yapılır modem port açma

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61546 Yanıtla
    User AvatarLordVader_34
    Katılımcı

2002 yılında 56K modem veya 128 kbps ADSL ile şarkı indirmek için Kazaa veya eMule açardık. Şarkı aratıyorsun; 3 MB olması gereken dosya 400 KB görünüyor veya adı ‘Matrix_Reloaded_Full_Movie.avi.exe’ olarak iniyor. Çift tıklayınca bilgisayar kilitlenip masaüstüne yüzlerce reklam penceresi fırlıyordu! Neden herkes bu tuzaklara düşüyordu?

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Kayseri (Melikgazi)
    "Stok fanla yola devam."
    #61552 Yanıtla
    User AvatarSelcuk C.
    Katılımcı

Hocam kazaa ve LimeWire 2003’te internet kafecilerin baş belasıydı! Çocuk oturur masaya, ‘Abi popüler şarkı indiriyorum’ der; masanın görev çubuğuna bir bakarsın mor bir goril oturmuş şarkı söylüyor (BonziBuddy virüsü!), sağdan soldan kumar pencereleri fırlıyor.

Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER değişkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak şarttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. LimeWire’dan dosya çekerken uzantıya bakacaksın; 4 MB’lık şarkının sonunda .exe yazıyorsa o şarkı değil truva atıdır!

eMule’de o eşeğin gözündeki siyah bandı kaldırmak için az mı modem resetledik.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Ankara (Keçiören)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61559 Yanıtla
    User AvatarKutayX
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #61563 Yanıtla
    User AvatarLordVader_34
    Katılımcı

Tavsiyeniz hayat kurtardı hocam. Gerçekten de arka ayna tırnağı portun içine kaçmış ve 5V hattını şaseye veriyormuş.

Cımbızla hallettim, şu an hiçbir uyarı vermeden açılıyor.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Kayseri (Melikgazi)
    "Stok fanla yola devam."
    #61572 Yanıtla
    User AvatarCem Kurt
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim hocam. Benzer montajlarda anakart yükseltme vidalarını (standoff) ve I/O sacını baştan hizalamak her zaman hayat kurtarır.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Ankara (Çankaya)
    "Uptime: 450 days, 12 hours."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Emule low id yüksek id nasıl yapılır modem port açma konusundaki #61572 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet