En agir ve tok klavye plakasi pirinc mi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60302 Yanıtla
    Samet05
    Katılımcı

Arkadaslar ozel klavye topluyorum. Montaj plakasinda ‘Pirinç (Brass)’ ve ‘Karbon Fiber (CF)’ secenekleri var. Brass plate gercekten klavyeyi tas gibi agir yapip tiz ve net bir ses mi verirı Karbon fiber ile aralarindaki fark nedirı

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    💬 "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    #60305 Yanıtla
    fast_timing
    Katılımcı

Hocam kral donanimda iki zıt kutbu karsilastiriyorsun! Pirinc (Brass) Plate: Klavyelerin altin agirligidir.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Klavyeye tek basina 300-400 gram saf agirlik katar, tahta gibi rijit ve serttir.

Tusa bastigin an o metalik sert vurus sesini alirsin; switch’in sesi inanilmaz tiz, parlak ve jilet gibi net bir ‘clack’ cikar. Tek kusuru cilasiz pirinc zamanla el teriyle oksitlenip kararir (patina yapar).

Karbon Fiber Plate: Hem cok hafiftir hem de yay gibi mukemmel bir tokluk verir. Sesi pirinc kadar tiz degildir, daha toparlak ve tokur (deep marbly) yapar.

Eger agirlik ve net tiz ses istiyorsan Pirinc, esneklik ve tok ses istiyorsan Karbon Fiber sececeksin.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    #60308 Yanıtla
    Zenith
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    💬 "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    📍 Sakarya (Serdivan)
    #60315 Yanıtla
    Samet05
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    💬 "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    📍 Kayseri (Kocasinan)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: En agir ve tok klavye plakasi pirinc mi konusundaki #60308 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini