en sessiz ve verimli psu topolojisi hangisidir

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › en sessiz ve verimli psu topolojisi hangisidir

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59718 Yanıtla
    Kasa Kapagi Acik67
    Katılımcı

Selamlar hocalarım. Kaliteli bir 750W 80+ Gold güç kaynağı araıtırıyorum. Yabancı incelemelerde (Tom’s Hardware, Cybenetics) hep ‘Bu modelde LLC Resonant Converter kullanılm??, ucuz Double Forward modellerden çok daha üstün’ diyorlar. Bu LLC rezonans olayı nedirı Bilgisayarın performansına, oyunlara veya elektrik faturasına doırudan bir etkisi var mıdır, neden tüm incelemeciler bunu arıyorı

? Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    ? "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    ? Antalya (Muratpaıa)
    #59722 Yanıtla
    Vanguard_99
    Katılımcı

Hocam sinan güç kaynağı donanım mühendisliğinin zirve noktasına parmak basmışsın! Neden tüm uzmanların ‘LLC Rezonans’ diye sayıkladığını sana en anlaşılır dille özetleyeyim: İKI TOPOLOJİ ARASINDAKİ ÇAĞ FARKI: ESKİ NESİL ‘DOUBLE FORWARD’ (ÇİFT İLERİ): Bu devrelerde transistörler (MOSFET) tam güç altındayken ‘pat.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. küt.’ diye sert anahtarlama (Hard Switching) yapar!

Transistör açılıp kapanırken üzerinde devasa bir voltaj ve akım çakışması olur. Bu durum:.

Muazzam bir ısı üretir (PSU fırın gibi ısınır, fanı kafa ütüler). Verimlilik %80-85’te tıkanır, Gold sertifikasını zor görür.

Çıkışa yüksek elektriksel gürültü (Ripple) basar. MODERN ÇAĞ: ‘LLC REZONANS DÖNÜŞTÜRÜCÜ’ (ZVS): LLC devrelerinde iki bobin ve bir kapasitörden oluşan bir ‘Salınım Tankı’ vardır.

Elektrik dalgası bir salıncak gibi salınır. MOSFET transistörler yalnızca ve yalnızca voltaj tam sıfır noktasına (Zero Voltage Switching.

ZVS) indiği o mükemmel anda açılıp kapanır!. ANAHTARLAMA KAYBI SIFIRDIR: Transistörler zerre kadar zorlanmaz, ısınmaz!

Güç kaynağı buz gibi çalışır ve verimlilik % %94 seviyesine (Platinum/Titanium) fırlar!. FISILTI KADAR SESSİZ: Isınmadığı için fanı dönmez ya da 400 RPM’de fısıltıyla döner.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:35’te (Video mentions that the voltage should be checked and that the power) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=X1XF-EQI3LA&t=95s

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    📍 Bursa (Osmangazi)
    #59725 Yanıtla
    Serkan41
    Katılımcı

@kasa_kapagi_acik67 yazdı:
    “en sessiz ve verimli psu topolojisi hangisidir”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Xeon X5675 @ 4.4GHz | Asus Rampage III Gene (X58) | 24GB Triple Channel | GTX 1070 8GB
    ? "Kondansatör ?iımiıse deıiıtirir geçeriz."
    ? Erzurum (Yakutiye)
    #59729 Yanıtla
    Kasa Kapagi Acik67
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    ? "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    ? Antalya (Muratpaıa)
    #59744 Yanıtla
    Selcuk C.
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Ankara (Keçiören)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: en sessiz ve verimli psu topolojisi hangisidir konusundaki #59729 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini