epdm zmt boru neden plastik kalinti birakmaz

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › epdm zmt boru neden plastik kalinti birakmaz

• Bu konu 6 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce SelimK tarafından güncellenmiştir.
7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57171 Yanıtla
    Semih K.
    Katılımcı

Custom loop sistemimde hortumlar matlasti ve sertlesti, icindeki sivi temiz ama bloklar tikandi neden olmus olabilirı

#57182 Yanıtla
    Reaper
    Katılımcı

@semih_k yazdı:
    “epdm zmt boru neden plastik kalinti birakmaz”

Hocam kanka o yosun degil, seffaf pvc borularin icindeki boruyu esnek tutan plastik yumusatici (plastifiyan) kimyasalidir. Sicak su devrettikce o madde borudan cozulup suya karisir (plasticizer leaching), sonra gider CPU ve GPU blogunun 0.2 milimetrelik mikro kanallarina yapisip camur gibi tikar.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Seffaf boruyu cope at, EPDM kaucuk (EK-ZMT) boruya gec kafan omur boyu rahat etsin.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 03:42’te (Birazca RAM ayarlarını kontrol etti ve bilgi verdi) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=6OjjIskmcQs&t=222s

#57185 Yanıtla
    Phoenix_35
    Katılımcı

@semih_k yazdı:

Hocam kanka o yosun degil, seffaf pvc borularin icindeki boruyu esnek tutan plastik yumusatici (plastifiyan) kimyasalidir. Sicak su devrettikce o madde borudan cozulup suya karisir (plasticizer leaching), sonra gider CPU ve GPU blogunun 0.2 milimetrelik mikro kanallarina yapisip camur gibi tikar.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Seffaf boruyu cope at, EPDM kaucuk (EK-ZMT) boruya gec kafan omur boyu rahat etsin.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 03:42’te (Birazca RAM ayarlarını kontrol etti ve bilgi verdi) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=6OjjIskmcQs&t=222s

#57201 Yanıtla
    Vortex99
    Katılımcı

@semih_k yazdı:

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57222 Yanıtla
    Semih K.
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

#57256 Yanıtla
    Serdartr
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

#57268 Yanıtla
    SelimK
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
Yanıtla: epdm zmt boru neden plastik kalinti birakmaz konusundaki #57201 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini