Ethernet kartı bilgisayarı uykudan uyandırıyor wake on lan kapatma

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Ethernet kartı bilgisayarı uykudan uyandırıyor wake on lan kapatma

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61277 Yanıtla
    User AvatarEren Duran
    Katılımcı

reddit r/buildapc’de benzer bir konuya denk gelmiştim ama benim sistemde durum biraz farklı, kafam karıştı, kankalar acayip bi durum var gece bilgisayarı uyku moduna alıp yatıyorum saat tam 03:40 gibi odada bi gürültü kopuyo kasa fanları son devir dönmeye başlıyo rgb’ler yanıyo monitör açılıyo. ilk başta virüs girdi ya da evde cin var sandım ödüm koptu. sabah kalkıyorum pc 5 saattir açık sıcacık duruyor. fareye dokunmuyorum kasanın power tuşuna basmıyorum ama her gece aynı saatlerde kafasına göre uyanıyor. bu bilgisayar kendi kendine niye açılır hangi ayar bunu tetikliyo format atmadan nasıl çözerim

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İzmir (Bornova)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61283 Yanıtla

Hocam Geceleri bilgisayarın kendi kendine uyanması doğaüstü bir olay veya virüs değil, Windows’un agresif güç yönetimi, ağ kartı sinyalleri veya zamanlanmış bakım görevlerinin sonucudur. Tahmin yürütmek yerine Windows’un yerleşik tanı aracı powercfg ile suçluyu nokta atışı bulup kilitleyelim: > Adım 1: Bilgisayarı Neyin Uyandırdığını Tespit Edin: >.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Başlat’a cmd yazın, sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır deyin.

Şu komutu girin: powercfg -lastwake >. Bu komut sistemi uykudan en son çıkaran donanımı (örn.

Ethernet kartı, USB kökü) veya yazılım görevini doğrudan ekrana basar. Gelecekte sistemi uyandırmaya programlanmış gizli görevleri görmek için şu komutu çalıştırın: powercfg /waketimers >.

Sistemi uyandırma yetkisi bulunan tüm donanımları görmek için: powercfg -devicequery wake_armed > Birinci Baş Şüpheli: Ethernet Kartı ve Wake-on-LAN (WOL): >. Modemin IP yenilemesi veya ağdaki diğer cihazların gönderdiği broadcast paketleri Ethernet kartını tetikler.

Çözüm: Win + X -> Aygıt Yöneticisi -> Ağ Bağdaştırıcıları -> Ethernet kartınıza (Realtek/Intel) çift tıklayın -> Güç Yönetimi sekmesine gidin.

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #61287 Yanıtla
    User AvatarCaner Doğan
    Katılımcı

hocam 1 ay boyunca her gece saat 03:30’da kasa sanki uçak kalkıyormuş gibi uyanıyordu, ödüm patlıyordu. komut istemini yönetici açıp powercfg -lastwake yazdım; meğer komşunun modeme bağlanması yüzünden ethernet kartım sistemi sürekli ayağa dikiyormuş.

aygıt yöneticisinden ethernet kartının özelliklerine girdim, güç yönetiminden ‘bilgisayarı uyandırmasına izin ver’ kutusundaki tiki kaldırdım. bi de denetim masasından uyandırma zamanlayıcılarını kapattım.

6 aydır tık yok, bilgisayar ben kasanın tuşuna basana kadar mışıl uyuyor.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 İstanbul (Bakırköy)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #61291 Yanıtla
    User AvatarEren Duran
    Katılımcı

Hocam retro sistemi açıp önerdiğiniz ayarı girdim, şu an donma yapmadan çalışıyor. Konuyu açtığıma değdi, elinize sağlık.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İzmir (Bornova)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61295 Yanıtla
    User Avatarpcie_riser
    Katılımcı

@orhan05 yazdı:
    “Ethernet kartı bilgisayarı uykudan uyandırıyor wake on lan kapatma”

Hocam sistem oturmuşken bir DOS oyunuyla stres testi yapıp nostaljinin keyfine varabilirsin. Hayırlı olsun.

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #61304 Yanıtla
    User AvatarDoğan Ateş
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    "Uptime: 450 days, 12 hours."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Ethernet kartı bilgisayarı uykudan uyandırıyor wake on lan kapatma konusundaki #61287 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini