expo açınca bilgisayar resetliyor kapanıyor

Ana sayfa › Forumlar › Teknik Destek & Arıza Teşhisi › Mavi Ekran (BSOD) & Minidump Analizi › expo açınca bilgisayar resetliyor kapanıyor

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55200 Yanıtla
    Alp20
    Katılımcı

ddr5 6000 mhz expo açtım cs2’de aniden donup yeniden başlıyor sıcaklıklar normal psu 750w neden reset atar bu

#55291 Yanıtla

Hocam selamlar, EXPO açtığında sistemin aniden reset atıp kapanması genelde iki kritik noktadan kaynaklanır.

?lk olarak BIOS’taki SoC voltajını kontrol et. Bazı anakartlar EXPO profilinde VSOC voltajını yetersiz bırakabiliyor, bu da bellek kontrolcüsünün (IMC) yüke girdiıi an sistemi korumaya alıp reset atmasına sebep olur. BIOS’tan VSOC voltajını manuel 1.25V seviyesine sabitleyip test etmeni öneririm.

?kinci ve en yaygın ?üpheli ise güç kaynağının (PSU) 12V kanalındaki anlık voltaj dalgalanmasıdır. RAM’ler yüksek frekansa fırladışında çekilen ani akım piki, PSU’nun Aşırı yük korumasını (OCP) tetikleyebilir.

Bu ayarları yapıp OCCT veya TestMem5 çalıştırdışında kapanma devam ediyor mu sonucu buraya yaz, ona göre ikincil zamanlamalara bakarız.

#55582 Yanıtla
    Taner92
    Katılımcı

Hocam Aynı sorunu Corsair RAM’lerde yaıadım. XMP 1.35V veriyordu oyunda reset atıyordu.

Voltajı 1.365V yaptım, 1 yıldır tek bir reset veya çökme yaıamadım. Meıer fabrika voltajı sınırdaym?? yük altında yetmiyormuı.

#55586 Yanıtla
    Alp20
    Katılımcı

Hocam retro sistemi açıp önerdiıiniz ayarı girdim, ?u an donma yapmadan çalığıyor. Konuyu açtışığıma deıdi, elinize sağlık.

#55594 Yanıtla
    ErcanT
    Katılımcı

Hocam sistem oturmuşken bir DOS oyunuyla stres testi yapıp nostaljinin keyfine varabilirsin. Hayırlı olsun.

#55602 Yanıtla
    Selcuk58
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: expo açınca bilgisayar resetliyor kapanıyor konusundaki #55602 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini