fckgw ile baslayan windows xp anahtari

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › fckgw ile baslayan windows xp anahtari

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56131 Yanıtla
    Titan_35
    Katılımcı

Selamlar herkese, kenara nostalji olsun diye bir Windows 98 retro oyun kasası topluyorum. Microsoft, Service Pack 1 (SP1) çıkardışında bu meıhur FCKGW anahtarını nasıl bloke etti ve ‘Reset5’ programları nasıl türediı

#56139 Yanıtla
    Kuzey_34
    Katılımcı

2001 yılında Microsoft, yazılım korsanlığına karşı tarihindeki en sert ve en agresif koruma mekanizmasını Windows XP ile devreye soktu: Windows Product Activation (WPA – Ürün Etkinleştirmesi). WPA Nasıl Çalışıyorduı

(Donanım Karması / Hardware Hash Fiziği): WPA sıradan bir CD anahtarı kontrolü değildi: 1. Kurulum sırasında girilen 25 haneli anahtar çözülürdü.

2. Windows çekirdeği bilgisayardaki 10 farklı donanım bileşeninin seri numaralarını sorgulardı: Anakart BIOS seri no, Sabit disk seri no, Ekran kartı çipi, Ağ kartı (MAC adresi), RAM miktarı, CPU seri no…

3. Bu donanım kimlikleri tek yönlü bir kriptografik algoritmayla harmanlanarak 8 kümeli 50 haneli bir ‘Yükleme Kimliği’ (Installation ID) üretilirdi.

4. Kullanıcı bu kodu internet üzerinden veya 0800’lü ücretsiz telefon hattını arayarak Microsoft santralindeki robota tuşlar, robot da karşılığında 42 haneli bir onay kodu verirdi.

Donanım Değiştirme Cezası: Windows XP, bu donanım karmasını her açılışta kontrol ederdi. Kullanıcı anakartı değiştirirse, ekran kartını ve RAM’i yükseltirse (10 bileşenden 3’ü veya fazlası değişirse), sistem ‘Donanım değişikliği algılandı’ diyerek lisansı iptal eder ve kullanıcıyı 3 gün içinde sistemi kilitlemekle tehdit ederdi!

FCKGW Efsanesi ve Şirket Sürümü (Volume License) Açığı: Microsoft, 50.000 bilgisayarı olan büyük şirketlerin (Dell, HP, kurumsal müşteriler) her bilgisayar için tek telefonla aktivasyon yapamayacağını biliyordu. Bu yüzden aktivasyon mekanizması İÇERMEYEN özel bir sürüm hazırladı: Windows XP Corporate (Volume License – VLK).

Tarihi Sızıntı: Windows XP resmi olarak piyasaya çıkmadan tam 35 gün önce (Eylül 2001), kurumsal bir şirkete tahsis edilen jenerik bir Volume License CD anahtarı internete sızdırıldı: *FCKGW-RHQQ2-YXRKT-8TG6W-2B7Q8 Bu anahtar bir Corporate XP ISO’suna girildiğinde, sistem ne internetten ne de telefondan aktivasyon istiyor, 30 günlük sayaç tamamen devre dışı kalıyordu! Bu kod gezegendeki en ünlü metin dizisi haline geldi; tişörtlere basıldı, şarkılara konu oldu ve tüm dünyada on milyonlarca korsan XP kopyasının anahtarı oldu.

SP1 Karşı Saldırısı: Microsoft, Eylül 2002’de Windows XP Service Pack 1’i (SP1) çıkardığında, kurulum sihirbazına özel bir kara liste koydu. Eğer sistemde FCKGW anahtarı tespit edilirse SP1 kurulumu anında duruyor ve ‘Ürün anahtarınız geçersizdir’ diyerek sistemi kilitliyordu.

#56141 Yanıtla
    Enes K.
    Katılımcı

@titan_35 yazdı:
    “fckgw ile baslayan windows xp anahtari”

O kodu telefon numaram gibi ezbere bilirdim: FCKGW-RHQQ2… Gece yarısı rüyamda sorsalar tek nefeste sayardım!

2001’den 2006’ya kadar Türkiye’de kurulan her 100 bilgisayarın 99’una o anahtar girildi. CD’lerin üstüne siyah tahta kalemiyle yazardık.

Telefonla robota kod okuyan tek bir tanıdışım bile yoktu, herkes FCKGW yazıp geçerdi.

#56145 Yanıtla
    Titan_35
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#56155 Yanıtla
    Quantum_x
    Katılımcı

WPA donanım karması oluıturulurken MAC adresine fazladan aırlık (Weight) verilmiıti. Eıer aı kartı deıiıirse donanım puanı doırudan 3 puan kaybederdi; bu da anakart deıiıtirmeden sadece PCI Ethernet kartı takan kullanıcıların dahi aktivasyon döngüsüne girmesine yol açan bir tasarım hatasıydı.

#56162 Yanıtla
    Ping Magduru72
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diıer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: fckgw ile baslayan windows xp anahtari konusundaki #56139 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini