flushfilebuffers ntfs mft bozulmasi chkdsk

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › flushfilebuffers ntfs mft bozulmasi chkdsk

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59041 Yanıtla
    fanless_psu_06
    Katılımcı

Selamlar, YouTube’da ‘Windows ve SSD Hızlandırma Taktikleri’ diye bir video izledim. Çocuk Aygıt Yöneticisi’nden SSD özelliklerine girdi, İlkeler sekmesindeki ‘Aygıtta Windows yazma önbelleği arabellek temizlemeyi kapat’ seçeneğini işaretledi, ‘Bunu açarsanız diskiniz roket olur, yazma hızları uçar’ dedi. Ben de açtım. 3 gün sonra evde sigorta attı elektrik aniden gitti. Bilgisayarı açtığımda Windows açılmadı, mavi ekran verdi. USB’den format ekranına girdim, 1 TB’lık oyun ve arşiv diskim ‘RAW Dosya Sistemi’ olmuş, içi bomboş görünüyor ve diske tıklayınca ‘Erişilemiyor, biçimlendirmek ister misiniz?’ diyor! O ayar yüzünden elektrik kesilince koca disk nasıl RAW olurı

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    💬 "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    📍 Sivas (Merkez)
    #59044 Yanıtla
    Ismail54
    Katılımcı

Hocam YouTube’daki o bilinçsiz ‘hız aırtma’ kanallarının binlerce insanın verisini yok eden en tehlikeli tavsiyesine kurban gitmişsin! O iıaretlediıin kutucuk, yanında kocaman bir kurukafa ve tehlike iıaretiyle gelmesi gereken profesyonel bir ayardır!

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Konya (Selçuklu)
    #59054 Yanıtla
    TurgutTR
    Katılımcı

@fanless_psu_06 yazdı:
    “flushfilebuffers ntfs mft bozulmasi chkdsk”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    ? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."
    ? Erzurum (Yakutiye)
    #59059 Yanıtla
    fanless_psu_06
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? Sivas (Merkez)
    #59065 Yanıtla
    ArdaM
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 Sivas (Merkez)
    #59076 Yanıtla

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Bursa (Osmangazi)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: flushfilebuffers ntfs mft bozulmasi chkdsk konusundaki #59054 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini