galvanik korozyon kac ayda deler blok

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58609 Yanıtla
    Gokhan99
    Katılımcı

Selamlar, ucuza sifir alüminyum radyatör buldum. Elimdeki bakır tabanlı CPU bloıuna başlasam içine de saf su koysam ne olurı Alüminyum ile bakır neden karıtırılmazı

? Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    ? "Uptime: 450 days, 12 hours."
    ? Konya (Selçuklu)
    #58612 Yanıtla
    Tariktr
    Katılımcı

@gokhan99 yazdı:
    “galvanik korozyon kac ayda deler blok”

Hocam kanka sakin o alüminyum radyatörü bakır bloğa başlama! bakır ile alüminyum elektriksel olarak birbirinin can düımanıdır.

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiıi üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Su da iletken olunca aralarında pil gibi elektrik devresi kurulur (galvanik korozyon).

bakır asil metaldir, alüminyum ise zayıftır. bakır iyonları alüminyumu resmen afiyetle yer; 3 ay sonra radyatörün delinir, blokların içi gri toz ve kireç gibi dolar sistem su kaçırıp anakartı yakar.

Kural basit: bakır, Pirinç ve Nikel birbiriyle kardestir, sorunsuz karısır. Ama Alüminyum ASLA bu üclüye karıstırılmaz!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 04:10’te (How to identify galvanic corrosion by looking at metal surfaces) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=9tUfcZtUmow&t=250s

? Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    ? "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    ? Bursa (Nilüfer)
    #58676 Yanıtla
    Sparhawk_06
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    ? Denizli (Pamukkale)
    #58682 Yanıtla
    Gokhan99
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    ? "Uptime: 450 days, 12 hours."
    ? Konya (Selçuklu)
    #58694 Yanıtla
    copper_shim
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 Malatya (Battalgazi)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: galvanik korozyon kac ayda deler blok konusundaki #58612 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini