gamers nexus radyatör montaj hatası pompa ölümü

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › gamers nexus radyatör montaj hatası pompa ölümü

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57602 Yanıtla
    Ekran Kartsiz
    Katılımcı

arkadaşlar kapalı devre Sıvı soğutmalarda pompanın yerçekimine göre en yüksek kotta yer alması hava kabarcıklarının pompa haznesinde hapsolmasına nasıl yol açarı Seramik yatak neden susuz kalıp yanarı

#57604 Yanıtla
    Eren41
    Katılımcı

Hocam kral AIO sıvı soğutma dünyasında yapılabilecek EN BÜYÜK VE EN ÖLÜMCÜL MONTAJ CİNAYETİNİ işlemişsin! Radyatörü kasa tabanına koyup pompayı yukarıda bırakmak, pompanın idam fermanını imzalamaktır!

Steve’in (Gamers Nexus) ‘Stop Doing It Wrong’ laboratuvar testinde fizik kurallarıyla açıkladığı gibi kapalı devre sıvı soğutmalardaki hava daima en tepe noktaya toplanır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sebebini ilkokul fizik kuralıyla açıklayalım: Bütün AIO sıvı soğutmaların içinde fabrikasyon olarak yaklaşık %2-5 oranında termal genleşme hava boşluğu (hava kabarcığı) bulunur.

Fizik kuralı basittir: Hava sudan hafiftir ve daima sistemin EN TEPEDEKİ NOKTASINA çıkar! Senin montajında sistemin en tepesindeki nokta neresiı

İŞLEMCİNİN ÜZERİNDEKİ O POMPA! Sistemdeki bütün hava kabarcıkları toplanıp pompanın pervanesinin ve yatağının içine yerleşir!

Pompa su basmak yerine havayı çırpmaya başlar (buna Kavitasyon denir). İşin en felaket kısmı şudur: AIO pompalarının içindeki grafit ve seramik yataklar motordan geçen SUYLA YAĞLANIR ve suyla soğutulur.

Pompanın içinde hava hapsolduğu anda o seramik mil kuru kuruya dönmeye başlar (kuru çalışma); o duyduğun çakıl taşı sesi seramik milin susuzluktan kendini öğütme sesidir!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 03:32’te (CPU cooler mount orientation is discussed and recommended to be installed with) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=BbGomv195sk&t=212s

#57608 Yanıtla
    Kaan10
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57613 Yanıtla
    Ekran Kartsiz
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için teıekkürler, portu kontrol edip düzelttim ve sistemi açtım. 15 saniyede kapanma sorunu tamamen bitti, elinize sağlık.

#57622 Yanıtla
    BlackGhost_34
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: gamers nexus radyatör montaj hatası pompa ölümü konusundaki #57608 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini