Gasket mount nedir mekanik klavye, Tray mount vs Gasket mount farkı,

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Gasket mount nedir mekanik klavye, Tray mount vs Gasket mount farkı,

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69749 Yanıtla
    User AvatarRasim Ünal
    Katılımcı

Hocam Tray mount klavyelerde vidaların doğrudan sert kasaya vidalanması neden akustik yankı (pinging) ve sert vuruş hissi yapar?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Muğla (Bodrum)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #69750 Yanıtla
    User AvatarC4 Psu Kullanicisi
    Katılımcı

Dostum mekanik klavye dünyasında son 5 yılın en büyük devrimi olan ‘Gasket Mount (Conta Montajı)’ sistemine denk gelmişsin! Klavyenin neden süspansiyon gibi esnediğini ve eski klavyelerden neden fersah üstün olduğunu mekanik yapısıyla anlatalım: Eski İlkel Klavyeler Nasıldır (Tray Mount)?: Standart ucuz mekanik klavyelerin tamamı ‘Tray Mount’ (Tepsi Montajı) kullanır.

Çok katmanlı PCB yay gibi büküldüğünde altındaki BGA lehim topları mikron düzeyinde ayrılır ve disk zamanla sistemden kaybolur, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Tuşların oturduğu metal plaka, doğrudan kasanın tabanına 6-8 tane demir vidayla sımsıkı vidalanır!

Sen tuşa bastığında parmağın adeta bir beton duvara veya mermere vurur! Tüm çarpma enerjisi doğrudan parmak eklemlerine geri teper ve 2 saat yazı yazdıktan sonra parmakların sızlar.

Ayrıca o vidalar sesi kasaya ilettiği için klavye teneke gibi yankı yapar (hollow ping)! GASKET MOUNT NEDİR (Süspansiyonlu Tasarım)?: Gasket klavyelerde tuş plakası ile kasa arasında TEK BİR TANE BİLE VİDA YOKTUR!

Tuş plakası, kasanın alt ve üst kapakları arasına yerleştirilmiş yumuşak Poron köpük veya silikon contaların (Gasket) üzerine OTURTULUR VE HAVADA ASILI DURUR (Floating Plate)! Neden Bu Kadar Övülüyor?:.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 İzmir (Konak)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #69756 Yanıtla
    User AvatarVolkan K.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Sivas (Merkez)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #69766 Yanıtla
    User AvatarRasim Ünal
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Muğla (Bodrum)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #69772 Yanıtla
    User AvatarSelim Aksoy
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 İzmir (Konak)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Gasket mount nedir mekanik klavye, Tray mount vs Gasket mount farkı, konusundaki #69750 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

🌍 DİL SEÇİMİ 25 Dil
🔍