Gigabyte q-flash plus fat32 dosya adı ne olmalı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Gigabyte q-flash plus fat32 dosya adı ne olmalı

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61051 Yanıtla
    optiplex_mod
    Katılımcı

youtube’da yabancı donanım testlerini izlerken bu durumla ilgili kafama bir soru işareti takıldı, aşırı çaresiz kaldım msi b550 tomahawk anakart ile sıfır ryzen 5800x3d aldım az önce kasayı topladım power tuşuna bastım ekrana sıfır görüntü no signal. anakartın üstünde ez debug cpu ledi kıpkırmızı yanıyor fanlar dönüyor öylece kalıyor. internetten baktım anakartın biosu eski olduğu için 5800x3d’yi tanımıyormuş. elimde eski ryzen işlemci de yok kimseden bulamam. arkada flash bios diye bir tuş ve usb girişi var işlemciyi rami takmadan tek tuşla güncelleniyormuş dediler. msi sitesinden biosu indirip flash belleğe attım tuşa bastım ışık 5 saniye yanıp söndü sonra küt diye sabit yandı kaldı hiçbir şey olmuyor. usb bellek mi bozuk neyi yanlış yapıyorum anakart çöp mü oldu

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Konum: Diyarbakır (Kayapınar)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ”
    📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    [/imza]

#61057 Yanıtla
    Mining Gormedi26
    Katılımcı

@optiplex_mod yazdı:
    “Gigabyte q-flash plus fat32 dosya adı ne olmalı”

Hocam Paniğe hiç gerek yok; anakartınız bozulmadı. Anakartınızdaki Flashback denetleyicisi (Embedded Controller), USB belleği veya dosya ismini okuyamadığı için donanımsal koruma gereği işlemi durdurmuştur.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bu işlemi işlemci, RAM ve ekran kartı anakarta takılıyken de (veya tamamen sökükken de) sadece 24-pin ve 8-pin güç kabloları takılıyken yapabilirsiniz.

> > Kusursuz BIOS Flashback Adımları: > > USB Bellek Hazırlığı (En Kritik Aşama): >. Mümkünse eski ve küçük boyutlu bir USB 2.0 bellek (8GB, 16GB veya 32GB) kullanın (USB 3.2 modern bellekler bazen boot sektöründe uyumsuzluk çıkarabilir).

Belleği bilgisayara takın, Diskpart veya Rufus ile bölüm düzeninin MBR (Master Boot Record) olduğundan emin olun (GPT olmamalıdır). Belleği kesinlikle FAT32 dosya sisteminde biçimlendirin (NTFS veya exFAT olursa Flashback çipi dosyayı göremez).

> > Dosya İsimlendirme Kuralları (Markaya Göre Değişir): >. Üreticinin sitesinden anakartınızın en güncel kararlı BIOS .ZIP dosyasını indirin ve klasöre çıkartın.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 Konum: Malatya (Battalgazi)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    ”
    📍 Malatya (Battalgazi)
    [/imza]

#61060 Yanıtla
    Oguz35
    Katılımcı

@optiplex_mod yazdı:
    “Gigabyte q-flash plus fat32 dosya adı ne olmalı”

Hocam çok sağ olun, BIOS’tan voltaj ve profil ayarlarını dediğiniz gibi güncelledim. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💬 "[imza]
    📍 Konum: Mersin (Mezitli)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ”
    📍 Mersin (Mezitli)
    [/imza]

#61068 Yanıtla
    optiplex_mod
    Katılımcı

Konuya samimi bir yanıt olarak: “Hocam denedim, sorun çözüldü, teşekkür ederim!

💬 "[imza]
    📍 Konum: Diyarbakır (Kayapınar)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ”
    📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    [/imza]

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Gigabyte q-flash plus fat32 dosya adı ne olmalı konusundaki #61060 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini