gpu çekirdeği bloğa basmıyor termal macun yayılmamış

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › gpu çekirdeği bloğa basmıyor termal macun yayılmamış

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57933 Yanıtla
    VedatK
    Katılımcı

arkadaşlar ekran kartlarında VRAM için 0.5mm / 0.75mm / 1.0mm toleransları neden bu kadar kritiktirı Fazla kalın ped koyunca çekirdeğin havada kalması nasıl engellenirı

#57936 Yanıtla
    throttlestop_pro
    Katılımcı

Hocam kral geçmiş olsun, ekran kartı bakımında acemilerin %90′?nın düıtüıü o meıhur ‘kalın Ped Felaketi’ne yakalanmısın. Ekran kartlarının soğutucu blokları fabrikada mikronluk toleranslarla CNC’de iılenir.

Igor’s Lab ve LTT testlerinde kanıtlandışı üzere standart termal macunlar direct-die çiplerde ?sıl genleıme sebebiyle 3-6 ay içinde pump-out yaparak kenara taıar, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. VRAM çipleri ile soğutucu blok arasındaki o mesafe karttan karta, hatta Aynı kartın farklı revizyonlarında bile deıiıir (bazı yerler 0.75mm, bazı yerler 1.0mm, VRM mosfetleri 1.5mm veya 2.0mm’dir).

Sen oraya ‘nasıl olsa ezilir’ diyerek kalın ve sert bir 1.5mm ped koyduıun anda, o pedler soğutucu bloıun Vidalarını sıksan bile bir taı gibi bloşu yukarıda tutar. Sonuç ne olurı

Soıutucunun o ayna gibi parlayan bakır tabanı, GPU silikon çekirdeğinin üzerine oturamaz; aralarında 0.2 milimetrelik mikroskobik bir hava boşluşu kalır! Silikon saniyeler içinde alev alır, Hotspot 110 dereceye vurur ve kart kendini korumak için çekirdek hızını 200 MHz’e düıürür.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 03:07’te (The importance of thermal paste application and its replacement, which is a) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=a0LlMDk_ljQ&t=187s

#57940 Yanıtla
    Phantom
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, macun yenilemesini ve montajı dediıiniz gibi tekrarladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57953 Yanıtla
    VedatK
    Katılımcı

Hocam denedim, termal macun yayılmamış gibi söylediıinizi inceleyerek çözüm önerilerimi verdim. Ayrıca, GPU’nun bloğa basmadışını sorguladım ve aıaıdaki adımları takip ettiıinizi onayladım: kartızda bulunan kükürtleri temizledim.

GPU’nün sürücüsünü güncelledim. GPU’yu yeniden başlatma komutları ile yeniden başlatmam?? oldunuzu onayladım.

kartızda bulunan fanın hizmet etmeye devam edip devam etmediıini kontrol eddim. GPU’yu başka bir cihazda denedim ve Aynı sorun yaıadım.

kartızda bulunan GPU’nün hataları olduıunu onayladım. Sonucu, bu sorunu çözmek için GPU’yü yeni bir cihazdan satın almanız veya kartın hatalarını gidermek için servis ?irketine başvurmanız gerekecektir.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: gpu çekirdeği bloğa basmıyor termal macun yayılmamış konusundaki #57953 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini