great wall psu iyi mi corsair sf serisi

• Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce ErenT tarafından güncellenmiştir.
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56926 Yanıtla
    Burak M.
    Katılımcı

arkadaşlar güç kaynağı alırken Corsair, MSI, ASUS, Thermaltake, DeepCool gibi markalara bakıyorum. Bir donanım forumunda biri ‘Corsair veya ASUS kendisi PSU üretmez, kutunun üstüne marka basar; içine bakın CWT mi, Seasonic mi, Great Wall mu üretmiş o önemli’ yazm??. Kafam çok karıtı. Ben ASUS ROG güç kaynağı aldışımda ASUS mühendislerinin ürettiıi bir alet almıyor muyum? Bu OEM üreticiler kimdir, hangi markanın içinde kimin platformu var ve en kaliteli iç bileıen kime aittirı

#56928 Yanıtla
    Tolga90
    Katılımcı

Hocam serkan kardeşim piyasanın en büyük gerçeğine hoş geldin. Dünya genelinde PC güç kaynağı satan markaların %90’ının kendi PSU fabrikası YOKTUR.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bunlar tasarım ve spesifikasyon belirleyip Tayvan ve Çin’deki devasa OEM üreticilerine sipariş verirler.

Başlıca gerçek üreticiler şunlardır: Seasonic: Kendi fabrikasında üretim yapan efsanevi üreticidir. Hem kendi adıyla satar hem de ASUS ROG Thor / Strix serilerinin ilk nesillerini ve NZXT C serisini üretmiştir.

Mükemmel voltaj regülasyonu ve ripple bastırmasıyla bilinir. CWT (Channel Well Technology): Sektörün en büyük devidir.

Corsair’in meşhur RMx, RMe, CX serilerini, DeepCool DQ/PQ serilerini, MSI MAG/MPG serilerinin çoğunu CWT üretir. Giriş seviyesinden en üst düzey Platinum platformlara kadar çok geniş bir yelpazesi vardır.

Great Wall (Çin Seddi): Çin devlet destekli dev üreticidir. Corsair’in SF serisi SFX güç kaynaklarını (dünyanın en iyi SFX platformlarından biri) Great Wall üretir.

FSP (Fortron Source Power): Kendi fabrikası olan köklü bir üreticidir. Hem kendi modellerini (Hydro G vb.) satar hem de EVGA, be quiet!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:01’te (Annotates the TRB standard for power supply units and recommends a specific) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=ZcUmwRetIx4&t=61s

#56932 Yanıtla
    Selcuk95
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56936 Yanıtla
    Burak M.
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

#56943 Yanıtla
    ErenT
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: great wall psu iyi mi corsair sf serisi konusundaki #56932 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini