guc kaynagi supervisor entegresi tetiklenmesi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › guc kaynagi supervisor entegresi tetiklenmesi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56476 Yanıtla
    Semih K.
    Katılımcı

Selamlar, PSU arastirirken OVP, UVP, OCP, SCP, OTP gibi koruma kisaltmalari goruyorum, bu devreler anakart ve ekran kartini elektrik dalgalanmasindan nasil koruyorı

#56487 Yanıtla
    Pazarliksiz7
    Katılımcı

Hocam kral kaliteli bir guc kaynaginin icinde ‘Supervisor IC’ denen bir bekci cip bulunur (mesela Weltrend WT7527). Bu cip 12V, 5V, 3.3V hatlarini mikrosaniye bazinda dinler.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Anlik yuk firlayip kablo eriyecek gibi olursa OCP, voltaj 13V’a firlarsa OVP, kisa devre olursa SCP aninda gucu keser (latch-off) ve anakarta ‘PG (Power Good)’ sinyalini kesip sistemi aninda kapatir.

Ucuz C4 dedigimiz merdiven alti PSU’larda bu cip yoktur veya sahtedir; elektrik gittiginde butun 12 voltu sisteme basar ekran kartini yakar.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:42’te (Video mentions the importance of the 80 Plus certification and recommends using) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=SCGqy_P_epk&t=42s

#56516 Yanıtla
    Mustafa B.
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56525 Yanıtla
    Semih K.
    Katılımcı

Hocam kasayı açıp dediğiniz gibi vidaları hafif gevşettim ve tırnağı dikkatlice dışarı aldım. USB portunu eski bir bellekle test ettim, sistem kapanmadan sorunsuz çalıştı. Çok teşekkürler.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: guc kaynagi supervisor entegresi tetiklenmesi konusundaki #56525 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini