Harici M.2 SSD kutusu dosya kopyalarken neden başlantı keserı RTL9210 ile

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › Harici M.2 SSD kutusu dosya kopyalarken neden başlantı keserı RTL9210 ile

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56524 Yanıtla
    Selim Y.
    Katılımcı

Harici M.2 SSD kutusu dosya kopyalarken neden başlantı keserı RTL9210 ile JMS583 çip farkı nedirı

#56535 Yanıtla
    Caglar58
    Katılımcı

Hocam kral harici NVMe kutularının o meıhur ‘çip piyangosu’na toslamısın! Olay taktışığın SSD’de değil, o kutunun içindeki minik köprü entegresinde bitiyor.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Piyasada ucuza satılan kutuların %80’inde eski ‘JMicron JMS583’ çipi kullanılır.

Bu çipin mimarisi fırın gibidir; 10 Gbps hızda dosya kopyalarken saniyeler içinde 85-90 dereceye fırlar! Aşırı ?sındışı anda çipin USB kontrolcüsü kilitlenir ve Windows’a ‘Ben koptum’ diyerek bağlantıyı kesip atar, diskin güvenliıi için reset atar.

??te bu yüzden harici M.2 kutusu alırken kutunun üstünde ne yazdışına değil, içindeki çipin ‘Realtek RTL9210’ veya ‘RTL9210B’ olup olmadışına bakacaksın! Realtek çipi buz gibi çalışır (maksimum 45-50 derece), dosya kopyalarken zerre kopma yapmaz, USB üzerinden SSD’ye TRIM komutunu eksiksiz geçirir ve güç tasarrufu modlarından sorunsuz uyanır.

Eıer kutun JMS583 ise kutunun içine kaliteli bir termal ped koyup gövdeye temas ettireceksin veya doırudan RTL9210 çipli bir kutu (mesela Ugreen veya Orico’nun RTL modelleri) alacaksın.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:17’te (Thermal pad cover’i kaldırma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=7sTtFnq_eo0&t=17s

#56545 Yanıtla
    Overkill_x
    Katılımcı

@selim_y yazdı:
    “Harici M.2 SSD kutusu dosya kopyalarken neden başlantı keserı RTL9210 ile”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56551 Yanıtla
    Selim Y.
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Anakartın çarpan/voltaj pinlerini kılavuza göre ayarlayınca sistem kararlı ?ekilde boot etti. Yardımlarınız için saı olun.

#56562 Yanıtla
    Patates Pc
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim. O dönemin donanımları nazlıdır ama ayarını bulunca Ayrı bir keyif verir. Güle kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Harici M.2 SSD kutusu dosya kopyalarken neden başlantı keserı RTL9210 ile konusundaki #56545 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini