harici m2 ssd neden 400 mb ye takiliyor uasp kapali

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › harici m2 ssd neden 400 mb ye takiliyor uasp kapali

• Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce Selcuk58 tarafından güncellenmiştir.
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56866 Yanıtla
    afterburner_fan
    Katılımcı

Selamlar, 10 Gbps (1000 MB/s) hizinda harici NVMe SSD kutusu aldim. Yeni bilgisayarimda 1050 MB/s hiz alirken, eski bilgisayarima taktigimda USB 3.0 portunda 420 MB/s’de takili kaliyor. ‘UASP destegi yok BOT modunda calisiyor’ dediler, UASP hizi nasil ikiye katliyorı

#56871 Yanıtla
    copper_shim_06
    Katılımcı

Hocam kral harici disklerin roket motoru UASP’dir! Eski USB sistemlerinde ‘BOT’ (Bulk-Only Transport) protokolu kullanilirdi.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. BOT berbattir; tipki tek seritli koye yolu gibi calisir: Bir veri komutu gonderir, cevabi bekler, cevap gelince digerini gonderir; ayni anda tek bir dosya kuyrugu (Queue Depth isleyebilir ve 400 MB/s’de bogulur.

UASP (USB Attached SCSI Protocol) ise diske SCSI sunucu protokolu kurar! Veriyolunu otobana cevirir; ayni anda 32 tane komutu paralel kuyruga dizer (Queue Depth , hem okur hem yazar.

SSD gercek NVMe gucunu gosterir ve USB hatti sonuna kadar dolarak 1050 MB/s’ye firlar. Anakartinin ve Windows’unun UASP desteklediginden emin olacaksın.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:43’te (SSD initialization and formatting) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=vB36hShOsBw&t=43s

#56880 Yanıtla
    Zafer98
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56885 Yanıtla
    afterburner_fan
    Katılımcı

Hocam başlantı kablosunu ve slotu kontrol edip disk saılığını test ettim. Okuma/yazma değerleri ve sistem tepkisi normale döndü, çok teıekkürler.

#56899 Yanıtla
    Selcuk58
    Katılımcı

@afterburner_fan yazdı:
    “harici m2 ssd neden 400 mb ye takiliyor uasp kapali”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: harici m2 ssd neden 400 mb ye takiliyor uasp kapali konusundaki #56871 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini