hdd bad sector tamiri mümkün mü hdd regenerator yalanı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › hdd bad sector tamiri mümkün mü hdd regenerator yalanı

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59760 Yanıtla
    Crusader__tr
    Katılımcı

Eski bilgisayarcılar bad sector olan disklere ‘Low-Level Format (Düıük Seviyeli Biçimlendirme)’ atardı, saatlerce sürerdi. Fabrika çıkııı kafa hizalaması bozulmuı bir diske modern çaıda Low-Level format atmak diski kurtarır m??

? Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? ?zmir (Karıyaka)
    #59767 Yanıtla
    Fatih03
    Katılımcı

Hocam bad sector’ün yazılımla tamir edildiıine inanan adam peri masallarına da inanır evlat! Kafa diske bir kere çarptı m? mikroskop altında o plaka pulluk geçmiş tarla gibi görünür.

Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER deıiıkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak ?arttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. O dökülen manyetik tozlar diskin içinde zımpara gibi döner.

HDD Regenerator ne yapıyor biliyor musunı O sektöre 500 kere kafa vurduruyor, disk iyice can çekiıiyor, sonunda pes edip yedeıe atıyor.

Bir disk kafa vurmaya ve Reallocated Sector sayısını artırmaya başladıysa o diske işletim sistemi emanet edilmez, sadece çöplük olur!

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_ed4bba3bd161-768×512.jpg[/img]
    (Referans: CrystalDiskInfo SMART sağlık durumu ve yeniden tahsis edilen sektör (05) tablosu)

? Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? Sakarya (Serdivan)
    #59771 Yanıtla
    Mert00
    Katılımcı

@crusader__tr yazdı:
    “hdd bad sector tamiri mümkün mü hdd regenerator yalan?”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Erzurum (Yakutiye)
    #59773 Yanıtla
    Crusader__tr
    Katılımcı

Önerdiğiniz SMART testini ve firmware güncellemesini yaptım hocam, takılma sorunu tamamen çözüldü. Yardımlarınız için sağ olun.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    💬 "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    📍 İzmir (Karşıyaka)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: hdd bad sector tamiri mümkün mü hdd regenerator yalanı konusundaki #59773 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini