Hızlı erişim çalışılıyor hatası çözümü

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Hızlı erişim çalışılıyor hatası çözümü

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60986 Yanıtla
    Kaan10
    Katılımcı

windows 10 dosya gezgini geç açılma sorunu çözümü

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 Konum: Kocaeli (Gebze)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ”
    📍 Kocaeli (Gebze)
    [/imza]

#60990 Yanıtla
    Kupon Avcisi
    Katılımcı

Hocam Bu sorun kesinlikle SSD’nin donanımsal arızası veya sistemin yavaşlığıyla ilgili değildir; Windows’un ‘Hızlı Erişim (Quick Access) Önbellek Şişmesi / Bozulması’ veya arka planda yanıt vermeyen hayalet bir ağ konumunu sorgularken zaman aşımına (timeout) düşmesi durumudur. > > Sorunu 3 dakikada kökünden çözmek için şu adımları sırasıyla uygula: > > Dosya Gezgini Açılış Hedefini Değiştirme ve Geçmişi Temizleme: >.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Herhangi bir klasör açıkken üst menüdeki üç noktaya . tıkla ve Seçenekler’e (Klasör Seçenekleri) gir.

Genel sekmesinde en üstte yer alan ‘Dosya Gezginini Aç:’ ayarını Hızlı Erişim (veya Giriş) yerine mutlaka ‘Bu Bilgisayar’ (This PC) olarak değiştir. Aynı pencerenin altındaki Gizlilik bölümünde bulunan ‘Dosya Gezgini geçmişini temizle’ butonunun yanındaki ‘Temizle’ düğmesine bas.

‘Hızlı erişimde son kullanılan dosyaları göster’ ve ‘Sık kullanılan klasörleri göster’ tiklerini kaldırıp Uygula ve Tamam de. > > Bozuk AutomaticDestinations Önbellek Dosyalarını Silme: >.

Bazen Windows’un son kullanılanlar veritabanı kilitlenir. Win + R tuşuna bas, açılan Çalıştır kutusuna şu satırı yapıştır ve Enter’a bas: > %AppData%\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations >.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Konum: Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    ”
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    [/imza]

#60994 Yanıtla
    Rogue_34
    Katılımcı

aynı kanser durumu benim de başıma gelmişti. 990 pro ssd var klasöre tıklıyorum yeşil bar tırnak kadar ilerliyor ‘çalışılıyor’da kalıyordu format atacaktım az kalsın.

meğerse okulun ortak ağındaki bir klasöre bağlanmıştım, evdeki internette o ağ olmadığı için gezgin her açılışta o sunucuya bağlanmayı deneyip 45 saniye zaman aşımı bekliyormuş. klasör seçeneklerinden ‘bu bilgisayar’ yaptım ve geçmişi temizledim, anında roket gibi açılmaya başladı.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Konum: Ankara (Keçiören)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ”
    📍 Ankara (Keçiören)
    [/imza]

#61001 Yanıtla
    Kaan10
    Katılımcı

Konu sahibine samimi bir geri bildirim yazmak istiyorsanız: “Hocam denedim ve sorun çözüldü. Teşekkür ederim, Allah razı olsun!

💬 "[imza]
    📍 Konum: Kocaeli (Gebze)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ”
    📍 Kocaeli (Gebze)
    [/imza]

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Hızlı erişim çalışılıyor hatası çözümü konusundaki #61001 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini