Hotswap klavyede switch tırnağı kırıldı

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Hotswap klavyede switch tırnağı kırıldı

3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61348 Yanıtla
    User AvatarSentinel_34
    Katılımcı

arkadaşlar hotswap klavyemin switchlerini yağlamak için kutudan çıkan metal switch puller ile çıkarmaya çalıştım. switch hiç oynamadı bende iki elimle asıldım bir anda çat diye plastik bir ses geldi switch in üst ve altındaki tırnaklar kırıldı switch içeride kaldı. başka bir tuşu çekerken de switchle beraber arkadaki siyah parça koptu artık o tuşa basınca algılamıyor pcb mi yandı napıcam

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #61352 Yanıtla
    User AvatarMurat A.
    Katılımcı

Hocam özel klavye dünyasına ilk adımını atanların en can yakan montaj hatasına denk gelmişsin kardeşim! Olayın inceliklerini ve kaza anındaki tamir yolunu anlatalım: Switch Puller Nereden Tutulur?

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. (Kuzey.

Güney Kuralı):. Standart MX tipi mekanik switch’lerin (Gateron, Cherry, Outemu, Akko) sabitleme mandalları (tabs) SAĞDA VE SOLDA DEĞİLDİR!.

Mandallar switch’in ÜSTÜNDE VE ALTINDA (Kuzey ve Güney kutuplarında) yer alır!. Eğer switch puller’ı sağ ve soldan sokup sıkarsan plastik gövdeyi sıkıştırıp ezersin, switch asla plakadan çıkmaz!

Doğru yöntem: Çatal uçları tam üst ve alt orta noktaya denk getireceksin! Aşırı Güç Uygulamak Neden Klavyeyi Sakatlar?.

Switch’i plakadan kurtaran şey mandallara hafifçe basıp kilidi açmaktır. Eğer mandallara basmadan var gücünle yukarı çekersen; switch’in 2 adet bakır bacağı, alttaki Kailh Hot-Swap soketini PCB’nin arkasından bir kaldıraç gibi söker!.

Soket lehim pedlerini kopararak arkaya düşer; o tuş artık devreye basamaz ve çalışmaz! Kopan Tuş Nasıl Tamir Edilir?.

Korkma, klavye çöp olmadı! Klavyenin kasasını açıp PCB’nin arkasına bakacaksın.

O kopan siyah soket genelde sağlamsa, bir havya ve lehim teliyle lehim pedlerine tekrar lehimlenir.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Malatya (Battalgazi)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #61357 Yanıtla
    User AvatarBülent Sancak
    Katılımcı

Hocam ben de ‘W’ tuşunun switch’ini sökerken sağdan soldan asıldım, soket pcb’den koptu tuş tamamen öldü. Elektrikçiye götürdüm 5 dakikada incecik bir telle arkadan diyota köprü lehim attı, tuş anında dirildi.

Sakın sağdan soldan çekmeyin, mandallar üstte ve alttadır.

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
Yanıtla: Hotswap klavyede switch tırnağı kırıldı konusundaki #61357 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini