hwinfo cpu vr vcc temperature yüksek

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #54896 Yanıtla
    Serkan41
    Katılımcı

ucuz b650 anakarta ryzen 7 7800x3d taktım aır yükte işlemci bir anda 0.8 ghz’e çakılıyor takılıyor vrm sıcaklığı 105 derece olmuı neden böyle

#54966 Yanıtla
    Poyraz_34
    Katılımcı

İki farklı gerçeği ayırt etmek lazım usta: Öncelikle Fiziksel Silikon Sınırı: MOSFET transistörleri (özellikle Vishay, OnSemi, Alpha&Omega DrMOS) ve katı bobinler tank gibidir. TJMax dayanıklılık limitleri 125°C ile 150°C arasındadır! Yani 90-95°C gören bir MOSFET hemen patlayıp yanmaz. İkinci olarak Ama Tehlike VRM Throttling’dir: Anakart üreticileri yangını ve PCB lehim yumuşamasını önlemek için BIOS’a bir koruma eşiği koyar (genellikle 105-115°C). Eğer giriş seviyesi çıplak (soğutucu bloksuz) bir anakarta 150-200W çeken güçlü işlemci taktıysan VRM 105 dereceye vurduğu an anakart işlemciye PROCHOT (Processor Hot) sinyali çakar! İşlemci sıcaklığı 60 derece olsa bile işlemci frekansını 0.8 GHz’e (800 MHz) kilitler ve oyunun 10 FPS’e çakılır. Çözüm: Kasanın tavanındaki veya arkasındaki egzoz fanının çalıştığından emin ol. Sıvı soğutma kullanıyorsan hava kule tipi fan gibi VRM’lerin üzerinden geçmediği için orası durgun kalır; kasanın üst fanlarını iyi ayarlayarak VRM bölgesine hava akışı sağla.

#55087 Yanıtla
    Havoc_06
    Katılımcı

Hocam A320 anakarta R5 5600 takmıtım, yarım saat sonra oyun takılıp kalıyordu meıer VRM’ler 110 derece oluyormuı. Kasanın önüne 2 tane düzgün fan takıp hava akışını düzelttim, sıcaklık 85’e indi takılma bitti.

#55195 Yanıtla
    Serkan41
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için teıekkürler, önerdiıiniz ayarı yaptıktan sonra sistemi stres testine soktum. 1 saattir ne kapanma var ne de Aşırı sıcaklık. Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, tavsiyeleriniz cuk oturdu.

#55285 Yanıtla
    Can1907
    Katılımcı

Hocam sorunun düzeldiıi belli olduysa BIOS’tan fan eğrisini (fan curve) de sessiz profile çekebilirsin. boşuna tam devirde çalığıp kafa ütülemesin.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: hwinfo cpu vr vcc temperature yüksek konusundaki #55087 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini