indirme yaparken oyun takılıyor ses cızırtısı networkthrottlingindex

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Simülasyon, Oyun Kolları & Yayın Donanımı › indirme yaparken oyun takılıyor ses cızırtısı networkthrottlingindex

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56633 Yanıtla
    Caglar92
    Katılımcı

arkadaşlar Windows Aı Yışığını (ndis.sys / tcpip.sys) yüksek indirme trafiıi altında DPC/ISR kesmelerini (Deferred Procedure Calls) neden ?iıirirı Bu iki regedit anahtarı aı kısmasını nasıl kaldırırı

#56639 Yanıtla
    Mert T.
    Katılımcı

Hocam Windows çekirdeğinin 15 yıllık en eski ve en saçma ağ optimizasyonu fosiline denk gelmişsin! Olayın perde arkası şudur: Windows Vista döneminde Microsoft mühendisleri ‘Aman efendim kullanıcı müzik dinlerken veya video izlerken ağ trafiği yüzünden ses takılmasın’ diyerek MMCSS (Multimedia Class Scheduler Service) adında bir servis yazdılar.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bu servis, arka planda bir multimedya veya oyun çalıştığını algıladığı anda ağ kartının paket işleme hızını YAPAY OLARAK KISAR!

Evet yanlış duymadın; saniyede işlenecek ağ paketi sayısını 10.000 paketten 10 pakete kadar düşürür (NetworkThrottlingIndex). Sen 1000 Mbps internetle saniyede yüz binlerce veri paketi indirirken, Windows bu paketleri işlemci çekirdeklerinde sıraya dizip bekletir!

DPC kuyruğu taşar, ndis.sys ve tcpip.sys sürücüleri işlemciyi kilitler; sen de oyunda fare takılması ve kulaklıkta çıt pıt cızırtı yaşarsın! Çözüm bu yapay prangayı kaldırmaktır: Başlat’a regedit yazıp Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni aç.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile yoluna git. Sağ taraftaki NetworkThrottlingIndex değerine çift tıkla, Tabanı ‘Ondalık’ yapıp değerini ffffffff (Hekzadesimal) yap ya da ondalık olarak 4294967295 gir.

Bu işlem ağ kısmasını TAMAMEN DEVRE DIŞI BIRAKIR!

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_bfc0a5bacce0-768×512.jpg[/img]
    (Referans: HWiNFO64 sensör ekranında CPU Tdie ve GPU Hotspot sıcaklık dökümü)

#56650 Yanıtla
    Specter_35
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56665 Yanıtla
    Caglar92
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#56681 Yanıtla
    Osmantr
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: indirme yaparken oyun takılıyor ses cızırtısı networkthrottlingindex konusundaki #56681 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini