intake fan sayisi exhaust fan sayisindan fazla mi olmali

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › intake fan sayisi exhaust fan sayisindan fazla mi olmali

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57342 Yanıtla
    Alperen06
    Katılımcı

Arkadaslar kasamda 3 tane on fan iceri uflesin, 4 tane fan (ust ve arka) disari bassin dedim. 1 ay sonra kasanin butun deliklerinden, PCIe kapaklarinin arasindan orumcek agi gibi toz girmis, negatif basinc yuzunden miı

#57345 Yanıtla
    Semih K.
    Katılımcı

Hocam olay cok basit fizik: Eger disari atan fanlarin (egzoz) havasi iceri giren fanlardan fazlaysa kasada ‘Negatif Basinc’ (vakum) olusur. Kasa icerideki havayi bulamayinca kasanin butun vida deliklerinden, kapak aralarindan, filtresiz ne kadar yarık varsa oradan odayi supurge gibi vakumlayip toz ceker.

Gamers Nexus ve anakart üretici kılavuzlarında açıkça belirtildiıi üzere standart CHA_FAN başlıkları maksimum 1.0A (12W) akım destekler, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. ‘Hafif Pozitif Basinc’ en idealidir: Iceri ufleyen fanlarin debisi biraz fazla olsun, hava filtreden gecip girsin, kasanin deliklerinden disari dogru hava uflesin.

Boylece kasanin ici yillarca tertemiz kalir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00’te (Video başlangıcı sırasında, fanların rolünü ve farklarını açıklamaya başlar) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=POKPDAgknm8

#57349 Yanıtla
    ShadowFiend_x
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, kartın güç besleme soketini kontrol edip sürücüleri baştan kurdum. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57354 Yanıtla
    Alperen06
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Macunu yenileyip bloşu dengeli sıktım, boşta ve yükteki değerler fabrika ayarlarına geldi. Yardımlarınız için saı olun.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: intake fan sayisi exhaust fan sayisindan fazla mi olmali konusundaki #57349 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini