intel i225-v ethernet gecikme sorunu çözümü

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › intel i225-v ethernet gecikme sorunu çözümü

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56442 Yanıtla
    Hyperion_x
    Katılımcı

oyun oynarken veya spotify dinlerken arkadan bir ?ey indiıinde veya discordda konuıurken kulaklıktan ‘pıt pıt pıt’ diye çıtırtı sesleri geliyor ve oyun anlık takılıyor. LatencyMon programını kurup çalıştırdım en üstte kırmızı harflerle ‘ndis.sys’ yazıyor ve gecikme 2500 mikrosaniyeye fırlam??. aı sürücüsü ses kartını ve oyunu nasıl etkileyebilirı

#56455 Yanıtla
    Vedat35
    Katılımcı

Hocam selamlar. Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. İşletim sistemi kesme kuyruğu (ISR/DPC) ve ağ boru hattı analizi: Windows çekirdeğinde gerçek zamanlı ses ve video akışları yüksek öncelikli DPC rutinleri üzerinden işlenir.

Ancak tüm donanım sürücüleri aynı global DPC kuyruğunu paylaşır. Ağ bağdaştırıcıları (özellikle Intel I225/I226 veya Realtek 2.5GbE yongaları), ağ paketlerini alırken CPU’yu boğmamak için ‘Kesme Düzenleme (Interrupt Moderation)’ ve güç tasarrufu için ‘Enerji Verimli Ethernet (EEE.

802.3az)’ algoritmaları çalıştırır. Ağ kartı düşük güç durumundan aktif duruma geçerken veya paketleri toplu olarak işlemeye çalışırken ndis.sys sürücüsü işlemci çekirdeğini 2000-3000\,µ\ts (2-3\t ms) boyunca tekeline alır (DPC monopolization).

Bu süre zarfında ses arabelleği (audio buffer) boşalır ve DAC’a veri akışı kesildiği için hoparlörde metalik çıtırtı/patlama (audio pop/crackle) ve oyunda mikro-donma duyulur. Çözüm: Aygıt Yöneticisi’nden Ağ Kartı Özelliklerine girilip Enerji Verimli Ethernet, Yeşil Ethernet ve Large Send Offload (LSO) tamamen devre dışı bırakılmalı, Interrupt Moderation ayarı ‘Düşük’ veya ‘Kapalı’ yapılarak gerçek zamanlı paket iletimine zorlanmalıdır.

#56456 Yanıtla
    Kraken_06
    Katılımcı

@hyperion_x yazdı:
    “intel i225-v ethernet gecikme sorunu çözümü”

Hocam selamlar. Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. İşletim sistemi kesme kuyruğu (ISR/DPC) ve ağ boru hattı analizi: Windows çekirdeğinde gerçek zamanlı ses ve video akışları yüksek öncelikli DPC rutinleri üzerinden işlenir.

Ancak tüm donanım sürücüleri aynı global DPC kuyruğunu paylaşır. Ağ bağdaştırıcıları (özellikle Intel I225/I226 veya Realtek 2.5GbE yongaları), ağ paketlerini alırken CPU’yu boğmamak için ‘Kesme Düzenleme (Interrupt Moderation)’ ve güç tasarrufu için ‘Enerji Verimli Ethernet (EEE.

802.3az)’ algoritmaları çalıştırır. Ağ kartı düşük güç durumundan aktif duruma geçerken veya paketleri toplu olarak işlemeye çalışırken ndis.sys sürücüsü işlemci çekirdeğini 2000-3000\,µ\ts (2-3\t ms) boyunca tekeline alır (DPC monopolization).

Bu süre zarfında ses arabelleği (audio buffer) boşalır ve DAC’a veri akışı kesildiği için hoparlörde metalik çıtırtı/patlama (audio pop/crackle) ve oyunda mikro-donma duyulur. Çözüm: Aygıt Yöneticisi’nden Ağ Kartı Özelliklerine girilip Enerji Verimli Ethernet, Yeşil Ethernet ve Large Send Offload (LSO) tamamen devre dışı bırakılmalı, Interrupt Moderation ayarı ‘Düşük’ veya ‘Kapalı’ yapılarak gerçek zamanlı paket iletimine zorlanmalıdır.

#56466 Yanıtla
    Hyperion_x
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

#56481 Yanıtla
    AlpK
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: intel i225-v ethernet gecikme sorunu çözümü konusundaki #56455 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini