Io shield metal parca usb portuna girdi kisa devre

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Io shield metal parca usb portuna girdi kisa devre

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68360 Yanıtla
    User AvatarReckless_99
    Katılımcı

Kasayi topladiktan sonra arka USB 3.0 portlarina flash bellek girmiyor, megerse teneke arka aynanin topraklama dili portun icine girmis, calistirsam anakart yanar mi?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #68363 Yanıtla
    User Avatardelidci_34
    Katılımcı

@reckless_99 yazdı:
    “Io shield metal parca usb portuna girdi kisa devre”

Hocam kardesim sakin gucu acma! O teneke I/O panelindeki tırnaklar portların dış metal gövdesine temas edip statik elektriği şaseye (kasa sacına) aktarmak için var.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Portun içine kıvrıldıysa 5V VBUS pinini şaseye kısa devre eder, anakartın USB güç sigortasını (polyfuse) ya da güney köprüsünü yakarsın.

Anakart vidalarını gevşetip o tırnağı cımbızla dışarı çıkar.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Download and print the universal IO plate from Thingiverse) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #68370 Yanıtla
    User AvatarHalil K.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Konya (Selçuklu)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #68379 Yanıtla
    User AvatarReckless_99
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Anakartın çarpan/voltaj pinlerini kılavuza göre ayarlayınca sistem kararlı şekilde boot etti. Yardımlarınız için sağ olun.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Io shield metal parca usb portuna girdi kisa devre konusundaki #68379 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet