ips black vs oled siyah karılaıtırması

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › ips black vs oled siyah karılaıtırması

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56034 Yanıtla
    Eren58
    Katılımcı

ips black paneller oyunlarda ghosting yapar m? tepki süresi nasıldır

#56036 Yanıtla
    OsmanS
    Katılımcı

IPS panel teknolojisinin 25 yıllık en büyük zayıf karnının nasıl tedavi edildiıine hoı geldin usta! Durumu optik mühendisliıiyle inceleyelim: 1) Klasik IPS’in Kanayan Yarası Neydiı

Geleneksel IPS paneller harika renklere ve geniı görüı açılarına sahiptir. Ancak Sıvı kristalleri ışığı kapatırken aralıklardan mikroskobik ışık kaçırır.

Bu yüzden statik kontrast oranı maksimum 1000:1 (en iyi ihtimalle 1200:1) seviyesinde kilitlidir! Karanlık bir odada film izlerken veya karanlık bir sahneye bakarken siyahlar asla simsiyah olamaz; daima koyu kül rengi veya füme gri görünür!

2) IPS Black (LG Display) Neyi Deıiıtirdiı LG mühendisleri panelin içindeki Sıvı kristal dizilimini ve polarizör filtre katmanını yeniden tasarladı.

Pikseller kapandışında ışık sızıntısını (light leakage) tam %35-40 oranında azalttılar! – Sonuç: Statik kontrast oranı tam ikiye katlanarak 2000:1 seviyesine çıktı!

– Minimum siyah parlaklığı (Black Level) geleneksel 0.3 nit’ten 0.15 nit seviyesine indi! Siyahlar klasik IPS’e göre gözle görülür ?ekilde çok daha derin, koyu ve kadifemsi görünür!

– Açılı bakılardaki o sarımtırak parlama (IPS Glow) hissedilir derecede azaldı. 3) VA ve OLED ile Kıyaslama: – OLED: Sonsuz kontrast ve 0 nit siyah sunar; IPS Black bir OLED olamaz çünkü arkada hala bir LED aydınlatma vardır.

– VA Panel: VA paneller 3000:1 veya 4000:1 kontrast verir ama yandan bakınca renkleri solar (Gamma shift) ve siyah geçiılerinde çamur gibi ghosting (Black Smearing) yapar! – IPS Black’in Zaferi: VA panelin derin kontrastına çok yaklaırken; IPS’in o kusursuz renk doıruluıunu (%98 DCI-P3), geniı izleme açılarını ve sıfır renk kaymasını korur!

4) Kime Uygundurı Fotoırafçılar, tasarımcılar, kod yazarlar ve karanlıkta metin/içerik tüketenler için ?u an piyasadaki en kusursuz ve yanma riski (burn-in) olmayan monitör teknolojisidir!

Ancak saf rekabetçi e-sporcular için tepki süreleri 4-5 ms civarında olduşu için 360Hz TN/Fast-IPS kadar ultra hızlı değildir.

#56042 Yanıtla

Hocam ben Dell U2723QE IPS Black monitör aldım, yanına da eski standart IPS monitörümü koydum. Aradaki fark gece ve gündüz gibi!

Eski monitörde siyah bildiıin kurıuni griymiı. IPS Black’te siyahlar simsiyah duruyor, fotoıraflardaki gölge detayları resmen canlandı.

OLED yanar diye korkanlar için ilaç gibi panel.

#56069 Yanıtla
    Eren58
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: ips black vs oled siyah karılaıtırması konusundaki #56042 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini