Islemci bosta 95 derece termal macun jelatin yanigi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Islemci bosta 95 derece termal macun jelatin yanigi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60514 Yanıtla
    KutayK
    Katılımcı

Arkadaslar 360mm en pahali sivi sogutmayi aldim montajini yaptim. Bilgisayari actim, BIOS ekraninda 10 saniye icinde islemci sicakligi 50-70-90-100 dereceye firladi ve bilgisayar kapandi! Pompa calisiyor hortumlar sicak degil, neden 10 saniyede 100 derece olur?

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    💬 "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    📍 İzmir (Bornova)
    #60516 Yanıtla
    Karakartal_35
    Katılımcı

@kutay_k yazdı:
    “Islemci bosta 95 derece termal macun jelatin yanigi”

Hocam kardesim sistem toplama dunyasinin ‘milli montaj hatasina’ hos geldin! Hic panik yapma, pompa bozuk falan degil; sivi sogutma pompasinin altindaki o parlak bakir tabana fabrikada cizilmesin diye uzerinde kirmizi yaziyla ‘WARNING: PLEASE PEEL OFF BEFORE USE’ yazan seffaf bir plastik jelatin yapistirirlar.

Igor’s Lab ve LTT testlerinde kanıtlandığı üzere standart termal macunlar direct-die çiplerde ısıl genleşme sebebiyle 3-6 ay içinde pump-out yaparak kenara taşar, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen heyecanla o jelatini soymadan ustune termal macun surup islemciye vidalamissin!

Plastik dunyanin en iyi isi yalitimcisidir. Islemcinin yaydigi 150 Watt isi o plastik duvari asip suya gecemez; islemci 10 saniyede 100 dereceye vurup korumaya gecer.

Sogutucuyu sok, o eriyip yapisan jelatini soy, yuzeyi alkolle temizle, macun surup geri tak; 100 derece olan islemcin aninda 60 dereceye duser.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_3328c903874a-2-1024×576.jpg[/img]
    (Referans: Soğutucu tabanındaki şeffaf koruma jelatini uyarısı)

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    💬 "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    📍 Adana (Çukurova)
    #60526 Yanıtla
    Umut99
    Katılımcı

@kutay_k yazdı:
    “Islemci bosta 95 derece termal macun jelatin yanigi”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Xeon X5675 @ 4.4GHz | Asus Rampage III Gene (X58) | 24GB Triple Channel | GTX 1070 8GB
    💬 "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    📍 Bursa (Nilüfer)
    #60532 Yanıtla
    KutayK
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Macunu yenileyip bloğu dengeli sıktım, boşta ve yükteki değerler fabrika ayarlarına geldi. Yardımlarınız için sağ olun.

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    💬 "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    📍 İzmir (Bornova)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Islemci bosta 95 derece termal macun jelatin yanigi konusundaki #60532 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini