*”İşlemci çevresine takılan koruyucu bakır ‘Shim’ plakası çekirdek

Ana sayfa › Forumlar › Oyun Dünyası, Konsollar & El Konsolları › PC Oyunları & Teknik Optimizasyon › *”İşlemci çevresine takılan koruyucu bakır ‘Shim’ plakası çekirdek

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57737 Yanıtla
    Kemal Y.
    Katılımcı

Arkadaşlar sistemimde Bare-Die (Çıplak Çekirdek) Athlon XP ve Coppermine İşlemcilerde Ağır Soğutucu Takarken Çekirdeği Kırma / Çatlatma Faciası (Bakır Shim Koruması) konusunu araştırıyorum. Sistemdeki teknik detayları ve donanımın o dönemki davranışını tecrübe etmiş ustalardan dinlemek isterim, bilgi verebilir misinizı

#57740 Yanıtla
    Ikinciel Guvence52
    Katılımcı

Hocam o dönemin bilgisayarcı çıraklarının döktüğü gözyaşını Fırat Nehri almazdı! Şimdiki işlemcilerin üstünde zırh gibi nikel kaplı bakır kapak (IHS.

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiği üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Integrated Heat Spreader) var, üstüne ne takarsan tak banamısın demez.

Athlon Thunderbird, XP ve Pentium III Coppermine’da silikon kristali aynen masanın üstündeki ayna gibi çırılçıplaktı. Kenarları jilet gibi keskindi ve o kadar kırılgandı ki.

Soğutucu bloğu milimetrik açıyla yamuk bastırdığınız an ‘ÇIRT!’ diye bir ses gelirdi. Soğutucuyu bir kaldırırdınız, çekirdeğin köşesi tuzla buz olmuş!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 03:22’te (Shim plate placed on the motherboard) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=7ez8Hv_JSiw&t=202s

#57760 Yanıtla
    Kemal A.
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57763 Yanıtla
    Kemal Y.
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: *”İşlemci çevresine takılan koruyucu bakır ‘Shim’ plakası çekirdek konusundaki #57740 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini