jaz kartus disk bozuldu scsi kurtarma

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57378 Yanıtla
    Tarik1903
    Katılımcı

Iomega Zip 100 ile Iomega Jaz arasındaki fark neydiı ?kisi de Aynı firmanın ama neden Jaz diskler Zip disklerden 10 kat daha hızlıydı ve neden çok çabuk bozuluyorduı

#57382 Yanıtla
    Overlord
    Katılımcı

@tarik1903 yazdı:
    “jaz kartus disk bozuldu scsi kurtarma”

Hocam jaz sürücüsü o dönemin zenginlik göstergesiydi! 1 GB diski çantana atıp Taksim’den Caıaloılu matbaasına gitmek büyü gibiydi, CD yazıcılar daha 2x hızındaydı ve 650 MB yazana kadar canın çıkardı.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Ama o ‘tık’ sesini bir duydun mu bittiıin andı!

Matbaadaki acemi çırak bir kartuşu yere düıürürdü, sonra o kartuşu sırayla 5 makinaya takardı, 5 tane 500 dolarlık SCSI Jaz sürücüsü 1 saatte çöp olurdu.

#57385 Yanıtla
    Darbogaz Kurbani
    Katılımcı

@tarik1903 yazdı:
    “jaz kartus disk bozuldu scsi kurtarma”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57388 Yanıtla
    Tarik1903
    Katılımcı

Önerdiğiniz SMART testini ve firmware güncellemesini yaptım hocam, takılma sorunu tamamen çözüldü. Yardımlarınız için sağ olun.

#57398 Yanıtla
    C4 Psu Kullanicisi
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

#57406 Yanıtla
    Turgut S.
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: jaz kartus disk bozuldu scsi kurtarma konusundaki #57398 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini