kapali devre sivi sogutma su degisimi yapilir mi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › kapali devre sivi sogutma su degisimi yapilir mi

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58940 Yanıtla
    ErkanB
    Katılımcı

Radyatörün doldurma tapasını açtıktan sonra sıvı soğutma soğutmamaya başladı. İçine hava mı kaçtıı

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    💬 "Desibelsiz saf güç sanattır."
    📍 Çanakkale (Merkez)
    #58943 Yanıtla
    Ercan42
    Katılımcı

@erkan_b yazdı:
    “kapali devre sivi sogutma su degisimi yapilir mi”

Hocam geçmiş olsun, PC donanım dünyasında ‘asla yapılmaması gerekenler’ listesinin 1 numarasını yapmışsın! Kapalı devre AIO (All-in-One) sıvı soğutmalar, adı üstünde KAPALI devredir ve ömrü boyunca asla açılmamak üzere fabrikada özel vakum makineleriyle mühürlenir!

Steve’in (Gamers Nexus) ‘Stop Doing It Wrong’ laboratuvar testinde fizik kurallarıyla açıkladığı gibi kapalı devre sıvı soğutmalardaki hava daima en tepe noktaya toplanır bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 03:32’te (CPU cooler installation orientation discussion) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=BbGomv195sk&t=212s

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    💬 "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    📍 İstanbul (Üsküdar)
    #58948 Yanıtla
    Baris01
    Katılımcı

@erkan_b yazdı:

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    ? Kayseri (Melikgazi)
    #58953 Yanıtla
    ErkanB
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    💬 "Desibelsiz saf güç sanattır."
    📍 Çanakkale (Merkez)
    #58961 Yanıtla
    Vedat58
    Katılımcı

@erkan_b yazdı:

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    💬 "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    📍 İzmir (Konak)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: kapali devre sivi sogutma su degisimi yapilir mi konusundaki #58961 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini