Karanlik sahnelerde fare imleci etrafinda isik halkasi

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Oyuncu Fareleri, Yüzeyler & Aksesuar › Karanlik sahnelerde fare imleci etrafinda isik halkasi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #62223 Yanıtla
    User AvatarEskiUye_2004 Yüksel
    Katılımcı

Yerel karartma (Local Dimming) bölge sayısı arttıkça Blooming etkisi neden azalır? 1152 ve 2304 bölge farkı nedir?

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #62227 Yanıtla

Hocam bu panel bozuklugu degil, Mini-LED teknolojisinin dogal fiziksel siniridir. Mini-LED monitörlerde OLED gibi her piksel kendi isigini yakamaz.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Arkada mesela 576 tane kucuk LED kumesi (Local Dimming Zone) vardir.

Zifiri karanlik bir sahnede kucucuk beyaz bir yazi veya fare imleci ciktiginda, o imleci aydinlatmak icin arkadaki koskoca kare LED bolgesi sonuna kadar parlar! O isik imlecin boyutundan buyuk oldugu icin etraftaki siyah piksellerin arasina tasar ve beyaz sis bulutu (Halo / Blooming) gibi gorunur.

Bolge sayisi 1152 veya 2000’e ciktikca o kareler kuculur ve sis azalir ama tamamen sıfır olması sadece OLED’de mumkundur.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:03’te (Kısa Türkçe eylem açıklaması) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #62231 Yanıtla
    User AvatarHakan E.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    "Uptime: 450 days, 12 hours."
    #62237 Yanıtla
    User AvatarEskiUye_2004 Yüksel
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Karanlik sahnelerde fare imleci etrafinda isik halkasi konusundaki #62231 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet