karanlıkta ips monitör parlaması normal mi

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56618 Yanıtla
    Osmantr
    Katılımcı

ips glow nedir ışık sızması testi nasıl yapılır telefon kamerası neden abartılı gösterir

#56628 Yanıtla
    ErcanT
    Katılımcı

@osmantr yazdı:
    “karanlıkta ips monitör parlaması normal mi”

Reis öncelikle telefon kamerasıyla çekilen fotoğraflara ASLA aldanma! Telefon kameraları karanlıkta gece moduna geçer, pozlama süresini (ISO) tavana vurur ve çıplak gözle neredeyse hiç görünmeyen minik bir ışıltıyı bile devasa bir nükleer patlama gibi bembeyaz gösterir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bu iki durumu ayırt etmenin tek bir kesin bilimsel testi vardır: ‘Açı ve Mesafe Değiştirme Testi’.

Kral test şöyle yapılır: Karanlık bir odada monitörün karşısına geç, tam merkezden ekrana bak. Şimdi kafanı sağa, sola, yukarı veya geriye doğru 1-2 metre hareket ettir: IPS GLOW (Doğal Optik Özellik): Eğer köşelerdeki o sarımtırak/gümüş parıltı sen kafanın açısını değiştirdikçe yön değiştiriyor, azalıp çoğalıyor veya geriye çekildiğinde tamamen kayboluyorsa o %100 IPS Glow’dur.

IPS kristallerinin ışığı geniş açıyla kırmasından kaynaklanır, dünyanın en pahalı 50.000 TL’lik IPS monitöründe bile vardır ve bir arıza DEĞİLDİR (iade sebebi sayılmaz). Hocam BACKLIGHT BLEED (Işık Sızması.

Donanımsal Kusur): Eğer kafanı nereye çevirirsen çevir, köşedeki veya kenardaki o beyaz ışık huzmesi (el feneri tutulmuş gibi) milimetrik olarak AYNI NOKTADA sabit kalıyorsa, işte o gerçek Işık Sızmasıdır!

#56635 Yanıtla
    Doruk A.
    Katılımcı

@osmantr yazdı:
    “karanlıkta ips monitör parlaması normal mi”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56644 Yanıtla
    Osmantr
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

#56651 Yanıtla
    Hakan1907
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: karanlıkta ips monitör parlaması normal mi konusundaki #56651 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini