kasa on panel filtresi cikartilmali mi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58824 Yanıtla
    Gokhan A.
    Katılımcı

Kasa fanlarim on panel takiliyken boguk ugultu sesi cikariyor, paneli acinca ses kesiliyor. Fanlarin statik basinci yetersiz oldugu icin mi oluyorı

? Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? ?stanbul (Maltepe)
    #58826 Yanıtla
    Ismail98
    Katılımcı

Hocam eger kasanin onundeki fanlar yuksek statik basinca sahip degilse (yani ucuza kacip duz hava akisi / airflow fani taktiysan), o sik dokunmus mikro toz filtresi fanlarin onune beton duvar orulmus gibi etki yapar. Fan havayi cekemez, kanatlarin kenarinda turbulans (bogulma ugultusu) yapar.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Filtreyi cikardiginda kasanin 8 derece rahatlamasi cok normal.

Eger filtreyi tutmak istiyorsan on tarafa Arctic P12 / Noctua NF-A12x25 gibi en az 2. 2.5 mmH2O basinc basabilen fan takacaksin.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Flashback butonuna 3 saniye basıp LED’i başlatma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=pCEmoJkaaAU

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? "F/P her ?eydir."
    ? Erzurum (Yakutiye)
    #58828 Yanıtla
    Firin Kart78
    Katılımcı

@gokhan_a yazdı:
    “kasa on panel filtresi cikartilmali mi”

Hocam çok saı olun, fanları harici SATA beslemeli hub üzerinden başladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? Antalya (Konyaalt?)
    #58832 Yanıtla
    Gokhan A.
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için teıekkürler, portu kontrol edip düzelttim ve sistemi açtım. 15 saniyede kapanma sorunu tamamen bitti, elinize sağlık.

? Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? ?stanbul (Maltepe)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: kasa on panel filtresi cikartilmali mi konusundaki #58828 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini