kasa önü cam m? olmalı mesh mi sıcaklık farkı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › kasa önü cam m? olmalı mesh mi sıcaklık farkı

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57559 Yanıtla
    x79_e5
    Katılımcı

arkadaşlar önü ve yanı komple cam olan akvaryum kasa aldım rgbleri çok havalı duruyor ama oyuna girince ekran kartı 83 derece işlemci 88 derece oluyor fanlar uçak gibi bAşırıyor. ön cam? bi söktüm sıcaklıklar anında 70 dereceye düıtü önü kapalı kasa bu kadar fark eder mi

#57562 Yanıtla
    OsmanB
    Katılımcı

Hocam fark etmez mi usta, Gamers Nexus’un yıllardır yaptığı yüzlerce kasa testinin 1 numaralı gerçeğine toslamışsın! Bak mühendislik gerçeğini anlatayım: Kasanın önüne 3 tane dünyanın en pahalı fanını da koysan, o fanların önünde 1-2 santim mesafede dümdüz bir cam levha varsa o fanlar dışarıdan taze hava ÇEKEMEZ!

Yanlardaki o ufacık 1 santimlik yarıklar fanların debisini (CFM) %70-80 oranında keser. Fanlar havayı çekemeyince Hava Açlığı (Air Starvation) yaşar, kendi oluşturduğu girdapta döner ve kasanın içi fırına döner.

Rakamlarla Gerçekler: Önü tamamen delikli Mesh (Izgara) bir kasa ile önü Cam/Kapalı bir kasa arasında tam yük altında 10°C ila 18°C sıcaklık farkı oluşur! Ekran kartın 82 derecede fanlarını %100 devirde (2500 RPM) çalıştırıp kulaklarını sağır ederken, önü mesh bir kasada aynı kart 68 derecede %45 fan devrinde (1200 RPM) çıt çıkarmadan fısıltı gibi çalışır.

Eğer ‘akvaryum’ kasa sevdalısıysan bile kasanın altından (tabandan) ekran kartına doğrudan hava üfleyen fan yuvaları ve yan ızgarası olan modern akvaryum kasaları (Lian Li O11, NZXT H6 Flow vb.) seçmek zorundasın.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (BIOS dosyasını yeniden adlandırıp USB’ye atma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=5sj3QbAf5iU

#57565 Yanıtla
    Ping Magduru
    Katılımcı

@x79_e5 yazdı:
    “kasa önü cam mı olmalı mesh mi sıcaklık farkı”

Hocam Rampage’in önü komple cam 4 fanlı kasasını almıştım yazın oyun oynarken kart 86 dereceyi görüp kapanıyordu. Ön camı vidalarından söküp çıkardım sıcaklık direkt 72 dereceye indi.

Şimdi sineklik teli taktım öyle kullanıyorum rezillik resmen, ilk alırken mesh almadığıma çok pişmanım.

#57568 Yanıtla
    x79_e5
    Katılımcı

Hocam kasayı açıp dediğiniz gibi vidaları hafif gevşettim ve tırnağı dikkatlice dışarı aldım. USB portunu eski bir bellekle test ettim, sistem kapanmadan sorunsuz çalıştı. Çok teşekkürler.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: kasa önü cam m? olmalı mesh mi sıcaklık farkı konusundaki #57568 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini