Kavisli monitör VESA montajı standoff vidası, 1000R curved monitör VESA

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Masaüstü Sistem Toplama, Tavsiye & SFF › Kavisli monitör VESA montajı standoff vidası, 1000R curved monitör VESA

• Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce Murat A. tarafından güncellenmiştir.
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56963 Yanıtla
    Outlaw_7
    Katılımcı

Hocam kavisli monitörlerin kutusundan çıkan o 4 tane pirinç uzatma vidası (standoff) ne iıe yarıyorı Onları takmadan monitör kolu takılmaz m??

#56972 Yanıtla
    Berkay54
    Katılımcı

@outlaw_7 yazdı:
    “Kavisli monitör VESA montajı standoff vidası, 1000R curved monitör VESA”

Dostum geçmiş olsun, kavisli monitör dünyasında kullanıcıların yaptığı en yaygın, en pahalı ve ne yazık ki yetkili servisin anında ‘Kullanıcı Hatası’ diyerek garanti dışı bıraktığı o korkunç montaj kazasına uğramışsın: Kavisli Monitörde Düz VESA Plakasını ‘Standoff Uzatma Vidaları’ Olmadan Kasaya Zorla Vidalayıp Paneli Kırmak! Olayın arkasındaki mekanik mühendisliği gerçeğini anlatalım: *Fiziksel İmkansızlık: 1000R veya 1500R kavisli monitörler arkaya doğru derin bir yay gibi içbükey kavise sahiptir.

Gamers Nexus testlerinde kaliteli bir contact frame montajının temas yüzeyini düzelterek sıcaklıkları 5 ila 8 derece düşürdüğü kanıtlanmıştır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Monitör kollarının ucundaki VESA plakası ise dümdüz sert bir çelik levhadır!

Sen o düz metal levhayı kavisli plastik kasanın üzerine koyup vidaları sıktığında, plakanın köşeleri kasanın kavisli plastik sırtına bıçak gibi dayanır! Tork Manivelası Paneli Nasıl Çatlatırı: Vidaları tornavidayla sıktıkça, düz plaka esnemez; bunun yerine monitörün kavisli plastik kasasını geriye doğru düzleşmeye zorlar!

Plastik kasanın hemen 1 santim önünde ise bükülmüş incecik TFT sıvı kristal cam paneli durur!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:01:00’te (2 SSD standoff için bir standart standart kullanarak bir standart standart oluşturuyorum) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=EaZpJx4KRN4&t=60s

#56977 Yanıtla
    Berke16
    Katılımcı

@outlaw_7 yazdı:

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56981 Yanıtla
    Outlaw_7
    Katılımcı

Hocam kasayı açıp dediğiniz gibi vidaları hafif gevşettim ve tırnağı dikkatlice dışarı aldım. USB portunu eski bir bellekle test ettim, sistem kapanmadan sorunsuz çalıştı. Çok teşekkürler.

#56988 Yanıtla
    Murat A.
    Katılımcı

@outlaw_7 yazdı:

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Kavisli monitör VESA montajı standoff vidası, 1000R curved monitör VESA konusundaki #56972 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini