klavye tuş çift basma sorunu nasıl düzelir switch temizleme spreyi yağlama

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › klavye tuş çift basma sorunu nasıl düzelir switch temizleme spreyi yağlama

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57731 Yanıtla
    Alp26
    Katılımcı

red switch klavyem var valorant oynarken d tuşu takılıyor karakter kendi kendine saıa kayıyor içine toz mu kaçtı nasıl temizlerim kolonya döksem bozar mıyım

#57738 Yanıtla
    Yasin S.
    Katılımcı

Hocam Bu olayın adı ‘Key Chattering’ (Tuş Sekmesi). Mekanik switch’lerin içinde altın kaplama iki minik metal yaprakçık vardır; tuşa bastığında birbirine değer ve elektrik devresi tamamlanır.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Zamanla araya giren mikroskobik tozlar, nem veya kontak yaprakçığının esnekliğini kaybetmesi sonucu tuş milisaniyeler içinde peş peşe 2-3 kez temas edip çift yazar.

SAKIN KOLONYA VEYA SU DÖKME! Çözüm Sıralaması: Klavyeyi bilgisayardan çıkar.

Keycap sökme aparatıyla tuş kapağını çıkar. Switch’in ortasındaki artı şeklindeki köke basılı tutarak içine birkaç damla %99 Saf İzopropil Alkol (IPA) veya yağsız elektronik devre temizleyici kontak sprey damlat.

Ardından tuşa 40-50 kez hızlı basarak kontakların arasındaki tozu/oksidi sök. 10 dakika kurumasını bekle, %90 düzelecektir.

Eğer klavyen ‘Hot-Swap’ ise lehim yapmadan kutudan çıkan maşayla arızalı switch’i saniyeler içinde çekip yerine 15-20 TL’lik yeni bir switch takabilirsin.

#57739 Yanıtla
    rtss_cap
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57762 Yanıtla
    Alp26
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: klavye tuş çift basma sorunu nasıl düzelir switch temizleme spreyi yağlama konusundaki #57739 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini