klavye tuslari parlamaya basladi yag gibi oldu shine

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › klavye tuslari parlamaya basladi yag gibi oldu shine

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58226 Yanıtla
    Phoenix
    Katılımcı

arkadaşlar 7-8 ay önce Corsair / Razer klavye aldım dünya para verdim. Klavyenin WASD, Space ve Enter tuşları resmen ayna gibi parlamaya başladı! Sanki üstüne Sıvı yaı dökülmüı gibi parıl parıl parlıyor ve parmaım kayıyor. Islak mendille, kolonyayla siliyorum asla çıkmıyor. Bu yaı lekesi değil mi, nasıl temizlenir bu tuşları

? Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? ?zmir (Buca)
    #58278 Yanıtla
    Lehimci Dayi66
    Katılımcı

Hocam öncelikle o tuşları kolonyayla veya kimyasallarla ovalamayı hemen bırak! Çünkü o gördüğün şey kir veya yağ lekesi DEĞİL; plastiğin ta kendisinin fiziksel olarak aşınması ve parlatılmasıdır (Keycap Shine)!

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    💬 "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    #58288 Yanıtla
    Hellfire
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 Adana (Çukurova)
    #58298 Yanıtla
    Phoenix
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? ?zmir (Buca)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: klavye tuslari parlamaya basladi yag gibi oldu shine konusundaki #58278 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini