Klonlama sonrası disk imza çakışması çözümü

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › Klonlama sonrası disk imza çakışması çözümü

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68198 Yanıtla
    User AvatarBerserker__tr
    Katılımcı

Beyler HDD’yi SSD’ye klonladım. İki disk de takılıyken Windows Disk Yönetimi’nde yeni SSD’nin yanında kırmızı ünlem var ve ‘Çevrimdışı (Başka bir disk ile imza çakışması var)’ yazıyor. Disk imza çakışması nedir nasıl düzeltilir?

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #68202 Yanıtla
    User AvatarLehimKokusu
    Katılımcı

Reis klonlama işlemlerinin %90’ında yaşanan klasik iki temel sorunla karşı karşıyasın: ‘Disk İmza Çakışması’ ve ‘Bozuk BCD Önyükleme Yolu!’ Kral DİSK İMZA ÇAKIŞMASI (Signature Collision): Bir diski diğerine ‘sektör birebir’ klonladığında; diskin benzersiz kimlik numarası (Disk Signature GUID) yeni diske de aynen kopyalanır. Bilgisayarı her iki disk de takılıyken açtığında Windows bakar ki kasada tıpatıp aynı kimlikte iki tane ‘C Sürücüsü’ var!

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Windows güvenlik mekanizması veri bozulmasını önlemek için yeni diski anında ‘Çevrimdışı’ (Offline) yapar ve boot etmeyi reddeder!

Altın Kural: Klonlama bittiği saniye bilgisayarı kapatıp ESKİ SSD’nin kablosunu anakarttan FİZİKSEL OLARAK SÖKMELİSİN! Kasada tek başına sadece yeni SSD takılıyken açmalısın.

Hocam 0xc000000e ve BCD Onarımı: Eğer eski diski sökmene rağmen mavi ekranda 0xc000000e hatası alıyorsan, EFI bölümündeki BCD veritabanı hâlâ eski diskin donanım yolunu aramaktadır. Çözümü 2 dakikalık Komut İstemi onarımıdır: Elindeki Windows kurulum USB’sini tak, sistemi USB’den başlat.

Dil seçimi ekranında sol alttaki ‘Bilgisayarınızı Onarın’ > Sorun Giderme > Komut İstemi’ne tıkla.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:34’te (Samsung 960 Evo SSD ile disk kontrol ediyor, yeni SSD format ediyor) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Mersin (Mezitli)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #68207 Yanıtla
    User AvatarDramVoltage145
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Kayseri (Melikgazi)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #68212 Yanıtla
    User AvatarBerserker__tr
    Katılımcı

Hocam bağlantı kablosunu ve slotu kontrol edip disk sağlığını test ettim. Okuma/yazma değerleri ve sistem tepkisi normale döndü, çok teşekkürler.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #68221 Yanıtla
    User AvatarTuncay Koç
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 Kocaeli (Gebze)
    "Stok fanla yola devam."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Klonlama sonrası disk imza çakışması çözümü konusundaki #68207 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet