klonlama yaptıktan sonra pc açılmıyor mavi ekran inaccessible boot device

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › klonlama yaptıktan sonra pc açılmıyor mavi ekran inaccessible boot device

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60247 Yanıtla
    Reaper_x
    Katılımcı

arkadaşlar 500 gb sata ssd’m vardı yeni 1 tb samsung 980 pro nvme ssd aldım. eski diskimde lisanslı programlarım, oyunlarım ve bin tane ayarım var sıfırdan format atıp 3 gün program kurmakla uğraşmak istemiyorum. diski doğrudan yeni ssd’ye klonlasam performans kaybı yaşar mıyım yoksa illa sıfırdan usb ile temiz kurulum mu yapmalıyım hangisi daha sağlıklı

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    💬 "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    #60253 Yanıtla
    Kayra K.
    Katılımcı

@reaper_x yazdı:
    “klonlama yaptıktan sonra pc açılmıyor mavi ekran inaccessible boot device”

Hocam format atma tembelliği ile saf performans arasındaki o büyük yol ayrımına hoş geldin usta! İki yöntemin de artısını eksisini dürüstçe dökelim: Klonlama Yapınca Yeni SSD Yavaşlar mıı

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. EFSANE!

Kullanıcıların %50’si “Eski diski klonlarsam yeni NVMe SSD’m de eski SATA SSD gibi 500 MB hızında çalışır” zanneder. KÜLLİYEN YALAN!

Klonlama sadece veriyi kopyalar; yeni SSD’nin 7000 MB/s donanımsal hızına zerre kadar bir ket vurmaz! CrystalDiskMark açtığında yeni diskin tam roket hızını alırsın!

Peki Klonlamanın Tehlikesi Nedirı (SATA ightarrow NVMe Geçişi):.

Sürücü Uyuşmazlığı: Eski Windows kurulumun SATA AHCI modunda kurulduysa; sen onu doğrudan NVMe bir diske klonladığında Windows açılışta NVMe kontrolcü sürücüsünü bulamayabilir ve ‘INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE’ mavi ekranıyla çökebilir!. Eski Çöplerin Taşınması: Yıllardır birikmiş kayıt defteri (Registry) kalıntıları, bozuk DLL’ler, eski sürücü artıkları aynen yeni diske taşınır.

En Sağlam Klonlama Nasıl Yapılırı (Macrium Reflect): Klonlama yapacaksan piyasadaki en güvenilir araç ücretsiz sürümü olan Macrium Reflect’tir:.

Eski diski ve yeni diski aynı anda sisteme tak.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_ed4bba3bd161-768×512.jpg[/img]
    (Referans: CrystalDiskInfo SMART sağlık durumu ve yeniden tahsis edilen sektör (05) tablosu)

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    💬 "Stok fanla yola devam."
    📍 Bursa (Nilüfer)
    #60258 Yanıtla
    Mining Gormedi55
    Katılımcı

@reaper_x yazdı:

Hocam ben klonlama yaparken C bölümünü genişletmeyi unuttum, 1 TB SSD aldım diye sevinirken bilgisayarda yine 500 GB yer görünüyordu! Disk Yönetimi’nden hallettim gerçi ama sonra temiz kurulum yaptım, meğer klonladığım eski Windows arkada ne kadar çöp taşıyormuş.

Temiz kurulumun akıcılığı hiçbir şeyde yok.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    💬 "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    📍 Sakarya (Serdivan)
    #60266 Yanıtla
    Reaper_x
    Katılımcı

Hocam slotları ve voltaj ayarını önerdiğiniz gibi güncelleyip Memtest çalıştırdım, sıfır hatayla geçti. Sistem artık mavi ekran vermiyor, çok sağ olun.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    💬 "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    #60270 Yanıtla
    keps_lock_pro
    Katılımcı

@reaper_x yazdı:

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmişken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    💬 "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    #60274 Yanıtla
    Outlaw
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    📍 Kocaeli (İzmit)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: klonlama yaptıktan sonra pc açılmıyor mavi ekran inaccessible boot device konusundaki #60274 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini