laptop kapaını kapatınca uyumuyor hazırda beklet yapma

Ana sayfa › Forumlar › Dizüstü Bilgisayarlar & Mobil Bilişim › Laptop Alım Tavsiyeleri & Modeller › laptop kapaını kapatınca uyumuyor hazırda beklet yapma

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55503 Yanıtla
    Termal Macunsuz69
    Katılımcı

arkadaşlar dün akıam laptopumu %100 ?arjla kapaını kapatıp uyku moduna aldım sırt çantama koydum. sabah okula gittim çantayı bir açtım çanta resmen alev alıyor fırın gibi olmuı laptopun fanları deliler gibi son hız dönüyor ve ?arjı %5’e düımüı! çantada hava almadışı için az kalsın lityum batarya patlayacakm?? bu rezillik nedir laptop uyku modundayken neden çalımaya devam eder

#55508 Yanıtla
    Enes D.
    Katılımcı

Laptop kullanıcılarının Linus Tech Tips videolarına konu olan küresel kabusuna hoş geldin usta! Olayın perde arkası şudur: 1) Suçlu Kim?

Microsoft’un ‘Modern Standby (S0ix)’ İnadı! – Eski Sağlam Uyku (S3 Sleep): Sen kapağı kapattığında işlemciye giden elektrik tamamen kesilirdi, fanlar dururdu, sadece RAM’e çok düşük bir elektrik verilirdi.

Laptop çantada 1 hafta kalsa bile buz gibi kalır ve pili sadece %2 azalırdı. – Modern Standby (S0 Düşük Güç Rölanti): Microsoft, laptopların tıpkı bir akıllı telefon gibi uykudayken bile arkada Spotify çalsın, e-postaları indirsin ve anında açılsın diye S3 uykusunu kaldırdı ve yerine S0 (Modern Standby) dayattı!

2) Çantada Neden Fırına Dönüşürı Laptopu çantaya koyduğun an Windows arkada güncelleme indirmeye kalkar, bir antivirüs taraması başlatır veya bir Bluetooth kulaklık cihazı uykudan uyandırır!

İşlemci çantanın içinde sıfır hava sirkülasyonuyla 80 dereceye fırlar! Fanlar çaresizce içerideki 80 derecelik sıcak havayı çevirmeye çalışır, pil 2 saatte sıfırlanır ve aşırı ısıdan batarya şişme/patlama riski doğar!

3) Kesin ve Güvenli Çözüm: Hazırda Beklet (Hibernate)! Microsoft yeni laptoplarda BIOS düzeyinde S3 uykusunu kilitlediği için en güvenilir hayat kurtaran çözüm şudur: – Denetim Masası -> Güç Seçenekleri -> “Kapak kapatıldığında yapılacakları seçin” menüsüne git.

– “Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir”e tıkla. – Aşağıdaki “Hazırda Beklet (Hibernate)” kutusunu işaretle.

– “Kapağı kapattığımda:” seçeneğini Pilde ve Prizde “HAZIRDA BEKLET” olarak ayarla! 4) Neden Hazırda Bekletı

Hazırda beklet modu açık olan tüm pencerelerini, kodlarını ve oyunlarını anında SSD’ye yazar ve sistemin elektriğini %100 TAMAMEN KESER (0 Watt tüketim)! Çantada fanların dönmesi veya ısınması İMKANSIZDIR!

Kapağı açtığında ise 3-4 saniyede kaldığın yerden aynen açılır!

#55512 Yanıtla
    Quantum_34
    Katılımcı

Hocam ben bu Modern Standby yüzünden Dell XPS laptopumun bataryasını şişirdim, çantada alev gibi olmuş touchpad yerinden fırlamıştı. O günden sonra kapağı kapatınca ‘Hazırda Beklet’ yaptım.

Çantaya atıyorum saatler sonra çıkarıyorum laptop buz gibi, şarjı da 1 gram düşmüyor. Asla çantaya uyku modunda koymayın.

#55517 Yanıtla
    Termal Macunsuz69
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: laptop kapaını kapatınca uyumuyor hazırda beklet yapma konusundaki #55512 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini