lga soket pin yamulması ram görmeme tek kanal sorunu

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › lga soket pin yamulması ram görmeme tek kanal sorunu

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57955 Yanıtla
    Ahmet1907
    Katılımcı

Termal macunu temizlerken peçete soketin pinlerine takıldı ve 2 pini havaya kaldırdı. Yamuk pinle çalışırsa iılemciyi yakar m??

#57957 Yanıtla
    Orhan42
    Katılımcı

Hocam selamlar. Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER deıiıkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak ?arttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. Katı cisim elastisitesi ve mikro-mekanik manipülasyon analizi: 2004 öncesi masaüstü iılemcilerde (Socket 478, Socket A) pinler iılemcinin altındaydı (PGA.

Pin Grid Array). Ancak yüzlerce yüksek frekanslı sinyali taıyabilmek ve üretim maliyetini/sorumluluıunu CPU üreticisinden anakart üreticisine kaydırmak için Intel, LGA (Land Grid Array) standardına öncülük etti.

LGA 775 soketinde 775 adet son derece hassas, açılı bükülmüı yaylı berilyum bakır konsol kiriı (cantilever spring) bulunur. İşlemci dik oturtulmadışında veya sokete bir kuma?/parmak dokunduıunda, kuvvet bu minik yayların elastik sınırını (R_e) aıar ve tel yana doğru kalıcı olarak bükülür (plastik deformasyon).

Yamulan pin komşu pine deıerse +1.3\tV çekirdek voltajı doırudan bir veri hattına akarak hem CPU’yu hem anakartı yakabilir; eıer pin havada kalırsa temassızlık yüzünden bellek kanallarından biri tamamen kaybolur.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Video başlangıcı sırasında biraz zaman alır ve biraz açıklama yapar) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=ulKDQrJnrCw

#57963 Yanıtla
    Kayra55
    Katılımcı

@ahmet1907 yazdı:
    “lga soket pin yamulması ram görmeme tek kanal sorunu”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57967 Yanıtla
    Ahmet1907
    Katılımcı

Hocam slotları ve voltaj ayarını önerdiıiniz gibi güncelleyip Memtest çalıştırdım, sıfır hatayla geçti. Sistem artık mavi ekran vermiyor, çok saı olun.

#57971 Yanıtla
    Yusuftr
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: lga soket pin yamulması ram görmeme tek kanal sorunu konusundaki #57957 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini