lian li o11 yan fan montaj yönü intake exhaust

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Masaüstü Sistem Toplama, Tavsiye & SFF › lian li o11 yan fan montaj yönü intake exhaust

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57985 Yanıtla
    Emre T.
    Katılımcı

Beyler akvaryum kasalarda taze hava nereden girerı Yan fanları içeri üfletirsek arka ?zgarası çirkin görünür mü, ters kanatlı fan ?art m??

#57988 Yanıtla
    Kemal Y.
    Katılımcı

Reis akvaryum kasa toplayanların %80’inin düştüğü devasa bir estetik tuzağına yakalanmışsın! Sorunun cevabı tek bir cümledir: O yan fanlar DIŞARI değil, kesinlikle İÇERİYE (INTAKE) ÜFLEMEK zorundadır!

Gamers Nexus ve anakart üretici kılavuzlarında açıkça belirtildiği üzere standart CHA_FAN başlıkları maksimum 1.0A (12W) akım destekler, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Kral standart kasalarda ön panel deliklidir ve taze hava önden girer.

Akvaryum kasalarda (Lian Li O11, NZXT H9, H6 Flow vb.) ise ön panel tamamen masif temperli camdır, önden tek bir hava molekülü bile giremez! Bu kasalarda taze soğuk havanın girebileceği TEK BİR ANA KAPI vardır: O da anakartın yanındaki 3’lü fan yuvasıdır!

Hocam sen o yan fanları da dışarı üfletecek (egzoz) şekilde taktığında kasada ne olduı Yan fanlar dışarı üflüyor, tavan dışarı üflüyor, arka fan dışarı üflüyor!

Kasada 7-8 fan dışarı hava basarken içeriye SIFIR TAZI HAVA giriyor! Kasa korkunç bir negatif basınca düşüyor, içeride hava kalmadığı için ekran kartı kendi sıcak havasında kavruluyor!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:36’te (Fan installation and proper airflow setup) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=OeHBD8EFVVw&t=36s

#57992 Yanıtla
    DarkMatter
    Katılımcı

@emre_t yazdı:
    “lian li o11 yan fan montaj yönü intake exhaust”

Hocam çok saı olun, fanları harici SATA beslemeli hub üzerinden başladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57999 Yanıtla
    Emre T.
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için teıekkürler, portu kontrol edip düzelttim ve sistemi açtım. 15 saniyede kapanma sorunu tamamen bitti, elinize sağlık.

#58034 Yanıtla
    Pars_99
    Katılımcı

Hocam, geçen süre zarfı içinde sorunu çözdüıünüz için ne mutlu bana! Tebrikler, iıinizi iyi yaptınız.

Yalnızca bir ipuçısı olarak, uzun vadede sistemizin hava akışını düzenli olarak kontrol etmek faydalı olabilir; bu ?ekilde herhangi bir sıcaklık artışığını erken fark edebilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz. başarılar!

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: lian li o11 yan fan montaj yönü intake exhaust konusundaki #57992 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini