logo luminance reduction kapatma asus msi oled

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › logo luminance reduction kapatma asus msi oled

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60000 Yanıtla
    Caglar1905
    Katılımcı

Arkadaslar yeni OLED monitor aldim (MSI/Asus), CS2 ve FIFA oynarken sag alttaki skor tablosu ve can bari yuzunden 2 dakika sonra butun ekranin parlakligi bariz sekilde karariyor, fareyi hizli cevirince aciliyor nedenı

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    💬 "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    📍 Sakarya (Serdivan)
    #60003 Yanıtla
    ShadowWalker_34
    Katılımcı

Hocam o durum OLED panellerin can guvenligi icin konulan ‘Logo Detection / Static Content Dimming’ ozelligidir. Monitorun icindeki yapay zeka cipi ekranda 1 dakikadan uzun sure hic kipirdamayan statik bir logo (can bari, mini-map, skor tablosu) tespit ettigi an piksel yanmasin (burn-in olmasin) diye o bolgenin ve ekranin parlakligini yavasca %30-40 kisar.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. OSD menusunden ‘Logo Brightness / Logo Dimming’ ayarini ‘Low’ ya da ‘Off’ yaparsan ekran sabit parlaklikta kalir.

💻 Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    💬 "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    📍 Adana (Seyhan)
    #60013 Yanıtla
    Kadir01
    Katılımcı

@caglar1905 yazdı:
    “logo luminance reduction kapatma asus msi oled”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    📍 İstanbul (Bakırköy)
    #60016 Yanıtla
    Caglar1905
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    💬 "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    📍 Sakarya (Serdivan)
    #60026 Yanıtla
    Abyss_34
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    💬 "Desibelsiz saf güç sanattır."
    📍 Bursa (Nilüfer)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: logo luminance reduction kapatma asus msi oled konusundaki #60013 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini