m2 ssd aldim yuvaya oturmuyor centik tutmuyor

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › m2 ssd aldim yuvaya oturmuyor centik tutmuyor

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57615 Yanıtla
    Phoenix_34
    Katılımcı

Selamlar, internetten M.2 SSD aldim. Benim eski anakartimda M.2 yuvasi var ama aldigim SSD’nin ucunda 2 tane centik var (B+M Key), arkadasimin NVMe SSD’sinde ise tek centik var (M-Key). Yuvaya taktim ama BIOS diski hic gormuyor, M.2 SATA ile NVMe ayni sey degil miı

#57623 Yanıtla
    Pazarliksiz8
    Katılımcı

Hocam kral en cok karistirilan konulardan biridir bu! ‘M.2’ dedigin sey sadece o kucuk sakiz gibi kartin fiziki seklinin (form faktörünün) adidir, icindeki calisma mantigi tamamen farklidir!

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. M.2 SATA SSD’ler: Eski nesildir, ucunda 2 tane centik (B+M Key) bulunur; ici normal 500 MB/s harddisk kablosu gibi SATA protokoluyle calisir.

M.2 NVMe SSD’ler: Modern nesildir, ucunda tek centik (M-Key) bulunur; dogrudan PCIe veri otobaniyla 7000 MB/s hizlara cikar. Eger senin anakartinin o M.2 slotu sadece ‘PCIe / NVMe Only’ olarak uretilmisse, oraya istedigin kadar cift centikli M.2 SATA tak, anakartta SATA hatti o yuvaya bagli olmadigi icin o diski dunya ahiret gormez!

Alirken mutlaka ‘NVMe PCIe’ yazan tek centikli disk alacaksin.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 09:29’te (Benim seçim yapmam? bekliyor) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=NRSXHf9t65A&t=569s

#57628 Yanıtla
    Apex_99
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57633 Yanıtla
    Phoenix_34
    Katılımcı

Önerdiğiniz SMART testini ve firmware güncellemesini yaptım hocam, takılma sorunu tamamen çözüldü. Yardımlarınız için sağ olun.

#57644 Yanıtla
    Enes34
    Katılımcı

@phoenix_34 yazdı:
    “m2 ssd aldim yuvaya oturmuyor centik tutmuyor”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

#57649 Yanıtla
    Quantum__tr
    Katılımcı

@phoenix_34 yazdı:
    “m2 ssd aldim yuvaya oturmuyor centik tutmuyor”

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: m2 ssd aldim yuvaya oturmuyor centik tutmuyor konusundaki #57623 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini