m2 ssd vidası kayboldu ne yapmalıyım

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59066 Yanıtla
    GhostRider
    Katılımcı

Beyler yeni aldışım Kingston KC3000 NVMe SSD’yi anakarta takacaktım, o mikroskobik M.2 vidasını tornavidayla sıkarken elimden fırladı kasanın içine düıtü! Fenerle 1 saattir arıyorum yok, ekran kartının altına ya da anakart ile kasa sacının arasına kaçtı sanırım. Bilgisayarı bu ?ekilde çalıştırsam kısa devre yapıp anakartı yakar m?? Bir de o vida olmadan SSD yay gibi yukarı doğru 30 derece havaya kalkık duruyor; üstüne elektrik bandı yapıtırsam idare eder miı Bu vidanın standart boyutu nedir nereden bulunurı

? Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? Eskiıehir (Odunpazar?)
    #59069 Yanıtla
    Fatih35
    Katılımcı

Hocam kadir kardeşim SAKIN O BİLGİSAYARI ÇALIŞTIRMA! İlk ve en hayati uyarımı yapıyorum: O kasanın içine düşen minik metal M.2 vidası, anakartın arkasındaki lehim bacaklarının arasına sıkıştıysa ve sen güç düğmesine basarsan 12V hattını şaseye bağlayıp anakartı da güç kaynağını da havaya uçurursun!

Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. O Vidayı Kesinlikle Bulacaksın:.

Ekran kartını yerinden sök. Kasayı fenerle iyice tara, bulamazsan kasayı hafifçe yumuşak bir halının üstünde yan çevirip hafif salla; ‘tık’ diye sacın üstüne düşsün.

O vida çıkmadan o kasaya asla elektrik verilmez! M.2 Vidasız Asla Kullanılmaz (Bant Yalanı): SSD’nin o 30 derece havaya kalkmasının sebebi, M.2 soketindeki yaylı altın pinlerin mekanik gerilimidir.

Oraya bant yapıştırırsan:. NVMe SSD yük altında 65-75°C’ye ısınır.

O sıcaklıkta elektrik bandının yapışkanı erir, bant gevşer ve SSD oyunun ortasında ‘çat’ diye yuvadan fırlar!. Veri yolu anında kesilir; dosya tablon (MFT) çöker, Windows mavi ekrana düşer ve SSD’deki tüm verilerin çöp olur.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_bfc0a5bacce0-768×512.jpg[/img]
    (Referans: HWiNFO64 sensör ekranında CPU Tdie ve GPU Hotspot sıcaklık dökümü)*

💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB
    💬 "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    📍 Denizli (Pamukkale)
    #59077 Yanıtla
    Berkay90
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Denizli (Pamukkale)
    #59084 Yanıtla
    GhostRider
    Katılımcı

Hocam kasayı açıp dediğiniz gibi vidaları hafif gevşettim ve tırnağı dikkatlice dışarı aldım. USB portunu eski bir bellekle test ettim, sistem kapanmadan sorunsuz çalıştı. Çok teşekkürler.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    💬 "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    #59101 Yanıtla
    Serkan D.
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    💬 "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    📍 Manisa (Yunusemre)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: m2 ssd vidası kayboldu ne yapmalıyım konusundaki #59069 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini