Manyetik klavyede tuşa basmadan basıyor çözümü

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Manyetik klavyede tuşa basmadan basıyor çözümü

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60892 Yanıtla
    GhostRider_99
    Katılımcı

Selamlar beyler, Valorant’ta anında Counter-Strafing yapıp jilet gibi durabilmek için Hall Effect manyetik klavye aldım. Yazılımından Rapid Trigger hassasiyetini en tepeye 0.1 mm’ye çektim. Deadzone ayarını da sıfıra indirdim. Deathmatch girdim, parmağımı sadece A ve D tuşunun üstüne koyuyorum, tuşa basmasam bile karakter kendi kendine hafif hafif sola yürüyor! Masaya hafifçe vursam silah ateş alıyor. Bu tuşlar bozuk mu fabrikasyon hata mıdır yazılımdan nasıl ayarlanır?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Konum: Antalya (Konyaaltı)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    ”
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    [/imza]

#60895 Yanıtla
    Cem95
    Katılımcı

Hocam arda tebrikler, donanımın sınırlarını o kadar zorlamışsın ki insan biyolojisinin ve sensör fiziğinin sınırına çarpmışsın! OLAYIN MANTIĞI VE FİZİĞİ: Hall Effect klavyelerde fiziksel bir metal temas yoktur.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Switch’in içinde minik bir neodimyum mıknatıs vardır.

Sen tuşa bastıkça PCB’deki Hall sensörü manyetik alan voltajını mikrometre düzeyinde okur. 0.1 mm NEDİR?

Bir kağıt yaprağının kalınlığı 0.1 milimetredir! Sen Deadzone’u sıfırlayıp Rapid Trigger’ı 0.1 mm yaptığında, insan elinin kalp atışından ve kas fibrilasyonundan kaynaklanan mikroskobik titremesi dahi tuşu tetiklemeye yeter!

PARMAĞIN AĞIRLIĞI: Parmağını tuşun üzerinde dinlendirirken uyguladığın ufacık basınç tuşu 0.12 mm aşağı eğer ve klavye der ki: ‘Kullanıcı tuşa bastı!’ Masaya vurduğunda oluşan sarsıntı mıknatısı 0.1 mm titreştirir ve klavye ateş eder! İDEAL VE HATASIZ ESPOR AYARLARI:.

En Üst Deadzone (Top Deadzone): kesinlikle 0.2 mm veya 0.3 mm yapılmalıdır! Bu 0.2 milimetrelik pay, parmağını tuşun üstünde dinlendirirken veya masaya dokunduğunda tuşun kendi kendine basmasını (Phantom Actuation) %100 engeller.

En Alt Deadzone (Bottom Deadzone): 0.2 mm bırakılmalıdır (tuşun en dibe vurduğundaki manyetik sıçramayı filtreler).

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Konum: Sivas (Merkez)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    ”
    📍 Sivas (Merkez)
    [/imza]

#60900 Yanıtla
    Kasa Kapagi Acik67
    Katılımcı

@ghostrider_99 yazdı:
    “Manyetik klavyede tuşa basmadan basıyor çözümü”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Konum: Antalya (Muratpaşa)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    ”
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    [/imza]

#60904 Yanıtla
    GhostRider_99
    Katılımcı

Hocam denedim, manyetik klavye tuşuna basmadan basıyordu. Ayarları yaptım, klavye sıcaklığını düşürdüm ve sorun çözülmüş oldu. Çok teşekkür ederim.

💬 "[imza]
    📍 Konum: Antalya (Konyaaltı)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    ”
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    [/imza]

#60910 Yanıtla
    Arda C.
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 Konum: Sivas (Merkez)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    ”
    📍 Sivas (Merkez)
    [/imza]

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Manyetik klavyede tuşa basmadan basıyor çözümü konusundaki #60910 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini