mekanik klavye bosluk tusu basili kaliyor stem twist

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › mekanik klavye bosluk tusu basili kaliyor stem twist

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56612 Yanıtla
    Berke C.
    Katılımcı

Uzun tuşlarda (Spacebar / Shift) switch ?aftının mikroskobik dönük olması (Stem Twist) tuşun yukarı kalkmasını nasıl engellerı

#56621 Yanıtla
    pbo2_tuner
    Katılımcı

Hocam kanka sorunun sebebi yag degil, ‘Stem Twist’ dedigimiz mekanik carpikliktir! Space tusu 6.25u uzunlugundadir; ortada ana switch, iki yanda ise stabilizer ayaklari vardir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Eger ortadaki ana switch’i takarken switch’in sapi (stem) milimetrenin onda biri kadar saga veya sola donuk takildiysa (veya PBT space tusu fabrikasyon hafif egrildiyse); Space tusunun ic delikleri ile stabilizer ayaklari ayni kusursuz duz cizgiye oturamaz!

Tusa bastigin an o egrilik kenarlari kilitler (kasinti yapar) ve yayin gucu tusu yukari itmeye yetmez. Cozum: Space tusunu kaynar suya atip 30 saniye sonra duz bir masada ustune agirlik koyup dumduz yap.

Ortadaki switch’i sok, tirnaklarini duzeltip tam 90 derece dik hizala, space tusu yay gibi sekip aninda duzelir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Kısa Türkçe eylem açıklamas?) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=sAjfa0SoJKw

#56629 Yanıtla
    Selcuk T.
    Katılımcı

@berke_c yazdı:
    “mekanik klavye bosluk tusu basili kaliyor stem twist”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56637 Yanıtla
    Berke C.
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: mekanik klavye bosluk tusu basili kaliyor stem twist konusundaki #56629 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini